38 milliárd forintot örökölt Berlusconi 52 évvel fiatalabb élettársa 

Hírek2023. júl. 6.Sz.A.

Marta Fascina az utolsó pillanatig ápolta Berlusconit. A Lovag feleségeként tekintett a 33 éves asszonyra a Corriere della Sera napilapnak adott utolsó interjúja szerint.

Százmillió eurót (38 milliárd forintot) örökölt Silvio Berlusconi utolsó élettársa, a 33 éves Marta Fascina, a Forza Italia képviselője, aki az utóbbi három évben volt az idős politikus barátnője - derül ki Berlusconi végrendeletéből.

Marta Fascina, aki Berlusconi utolsó élettársa volt

Marta Fascina a kormányfőt végig ápolta a súlyos betegsége során, a kórházi kezelései során is mellette volt.

Berlusconi élettársa a római Sapienza Egyetemen végzett bölcsészettudományi karon, 

2018-tól az olasz képviselőház tagja a Forza Italia frakciójában.

Berlusconi családjával is jó kapcsolatot ápolt, a család tagjai befogadták. Berlusconi az utolsó interjújában "felesége" kitartását dicsérte, emellett a Forza Italia (FI) megújítását tervezte, és hangsúlyozta, hogy továbbra is a párt elnöke marad.

Sok teendőm van, és teszem a dolgom mint mindig a FI élén

- jelentette ki a Corriere della Sera milánói napilapnak, kiemelve, hogy a párt megkezdte a 2024-es európai parlamenti választásokra való készülést.

A 86 évesen elhunyt politikus utolsó, kézzel írt végrendeletében gyermekeihez intézte sorait, az első házasságából született Marinához és Pier Silvióhoz, valamint a második házasságából született Barbarához, Eleonorához és Luigihoz.

A dokumentum szerint a Berlusconi család "széfjének" tartott Fininvest csoport tulajdoni hányadának többségét, 53 százalékát az 56 éves Marina és az 54 éves Pier Silvio örökölte. A második házasságból született, ma már felnőtt gyerekek a Fininvest további 21 százalékához jutottak hozzá az általuk irányított H14 holdingon keresztül.

Silvio Berlusconi akarata szerint egyetlen családtag sem került többségi helyzetbe, ahogyan ez Silvio Berlusconi életében is volt. A csoportot Marinának és Pier Silviónak közösen kell vezetnie - írja az MTI.