A gazdagok naponta több ezer dollárért egész szállodákat bérelnek ki, hogy elszigetelődjenek

Hírek2020. ápr. 10.Növekedés.hu

Új trend ütötte fel a fejét a leggazdagabbak körében: néhányan egész szállodákat bérelnek ki, amelyek általában a kevésbé sűrűn lakott területeken helyezkednek el, így próbálják elkerülni a megfertőződést.

A Massachusetts államban elhelyezkedő Blantyre Country Resort luxus vidéki üdülőhotel általában májusban nyitja meg kapuit a vendégek előtt. Most azonban már május előtt lehetőség nyílt arra, hogy a kisebb csoportok vagy családok akár egy egész birtokot kibéreljenek maguknak. A költsége: napi 38 000 dollár, ami átszámítva közel 13 millió forint – számol be róla a Business Insider.

Blantyre Country Resort

A vezérigazgató Stephen Benson a CNN Travelnek azt nyilatkozta, hogy bár az éves téli bezárás közepén vannak, rengeteg hűséges ügyfelük érdeklődik a foglalás iránt. Véleménye szerint még soha nem volt ekkora igény arra, hogy az emberek a szeretteikkel és családjukkal el tudjanak vonulni, amelyre tökéletes megoldást kínál a hotel.

Hasonlóképpen bérelhető a Maine állambeli Cape Arundel Inn is. Heti 19 500 dollárért (körülbelül 6,5 millió forintért) a teljes hotel, 14 óceánra néző hálószobával a miénk lehet. Az ár tartalmazza a heti egyszeri takarítást és az összes étkezést is. A személyzet biztonsága érdekében az összes bejelentkezés virtuális módon történik.

Cape Arundel Inn 

A szálloda ügyvezető igazgatója szerint ez egy új ajánlat, amely várhatóan áprilistól lesz elérhető. Elmondása szerint nagyon sok olyan nyaralót láttak a térségben, amelyek úgymond menedékké alakultak a vírus kitörése óta azok számára, akik amúgy a sűrűn lakott városokban élnek.

"Segíteni akartunk további szálláslehetőségek kialakításával azoknak, akik távol szeretnének maradni a tömött városi környezettől."

Az előbbiek is alátámasztják, mekkora osztálykülönbség van Amerikában – sok ember még azt sem engedheti meg magának, hogy az otthonát elhagyja (vagy, hogy abbahagyja a munkáját), azt meg végképp nem, hogy „elmeneküljön” a városból, és egy egész szállodát kibéreljen.

Azokat a gazdag embereket, akik elhagyják otthonaikat, és figyelmen kívül hagyják az elszigetelődésre vonatkozó szabályokat, "szuper terjesztőknek" tekintik, mivel gyakran olyan fertőzött területekről érkeznek, mint például New York, és nagy rá az esély, hogy kiviszik magukkal a vírust a külvárosokba.

Miután pedig megérkeznek, általában felforgatják a helyiek életét: többen beszámoltak például arról, hogy egész városokban élelmiszerhiány alakult ki.

Nem is beszélve arról, hogy az ideiglenes lakók beáramlása túlterhelheti a kisváros rendelkezésére álló forrásait. Például Nantucket szigete nagyon népszerű hely a gazdagok körében, és sokan közülük a vártnál hamarabb elfoglalták nyaralójukat. A vezetés arra kérte az embereket, hogy "maradjanak távol", mivel a szigeten csak egy kórház működik.