A golfkocsi a legfőbb jármű az USA leggazdagabb településén

Hírek2019. ápr. 27.Növekedés.hu

Egy floridai irányítószám alatt élnek az Egyesült Államok leggazdagabb emberei, akiknek az átlagos éves jövedelmük 2,2 millió dollárt (mintegy 620 millió forintot) tesz ki.

A Bloomberg idén második alkalommal készítette el a leggazdagabb amerikai irányítószámok listáját. Tavalyhoz hasonlóan ismét a floridai 33109-es számú körzet végzett a lista élén.

Ez az irányítószám a Miami Beach-en belül található Fisher Islandet jelöli, ahol az átlagos éves jövedelem 2,2 millió dollárt (mintegy 620 millió forintot) tesz ki.

A Miami partjaitól pár percnyi távolságra található sziget, csak jachttal vagy komppal közelíthető meg.

A szigetre csak az ott élők, illetve vendégeik léphetnek be.

A komp ugyan átszállít járműveket is, azonban a szigeten lakó mintegy 700 család jellemzően golfkocsikkal közlekedik a területen. Az itt élők mintegy 40 országból kerülnek ki, közülük sokan csak második-harmadik otthonukként használják az itteni ingatlanjaikat. A lakók kevesebb mint 20 százaléka él itt egész évben.

A szigeten egy obszervatórium, egy golfpálya, illetve tucatnyi egzotikus madarat bemutató madárház is található.

A második-harmadik helyre a kaliforniai Szilícium-völgyben található Atherton, illetve Palo Alto került. A negyedik helyen a floridai Palm Beach szerepel. Itt található Donald Trump amerikai elnök Mar-a Lago-i hétvégi birtoka is. A top5 közé még a manhattani Tribeca fért be. Tavaly a dobogósok sorrendje csak annyiban tért el, hogy akkor Palm Beach volt a harmadik helyen, Palo Alto pedig a negyediken.

A Bloomberg úgy készíti a listát, hogy az adott körzetre eső személyijövedelem-adó bevételeket veti össze.

Csak olyan körzeteket hasonlít össze, ahol legalább 500 háztartás található.