A koronavírusos Európa elkerülését javasolja terroristáinak az ISIS

Hírek2020. márc. 18.Növekedés.hu

A terrorszervezet felhívja a figyelmet a kézmosás fontosságára, és azt kéri, hogy egészséges követői ne utazzanak koronavírussal fertőzött területre.

Az Iszlám Állam (ISIS) az „első a biztonság” megközelítés alapján azt tanácsolta tagjainak, hogy ne utazzanak Európába – számol be róla a Homeland Security Today.

A terrorista csoport tájékoztató újságja, az al-Naba legfrissebb számában kérte a híveket, hogy terrortámadások végrehajtása helyett egyelőre inkább kerüljék el a Nyugatot.

A lap összeszedte az ISIS tanácsait a járvány idejére. Egy egészoldalas ábrán még azt is összegyűjtötték, hogy hogyan segíthetnek lelassítani a járvány terjedését.

Ezenkívül többek között azt is tanácsolják, hogy bízzanak Istenben, de ne feledkezzenek meg arról, hogy mossanak gyakran és alaposan kezet, valamint takarják el az arcukat köhögéskor, tüsszentéskor és ásításkor.

A terrorszervezet ezenkívül azt is kéri, hogy aki azt sejti, hogy koronavírus-fertőzött, az kerülje el az ISIS ellenőrzése alatt álló területeket, nehogy másokat is megfertőzzön.

Akárcsak a többi hagyományos híroldal, az al-Naba is folyamatosan beszámol a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról már az év eleje óta, amikor először úgy írtak az új vírusról, mint amely Kínában terjed, halált és terrort okozva.

A legfrissebb hírlevélben a szerkesztők a pandémiát úgy ábrázolják, mint egy külvilágot érintő problémát.

Eddig kevés esetet jelentettek azokból az afrikai országokból, ahol a terrorszervezet jelen van, és a folyamatban lévő háborúk lehetetlenné teszik azt, hogy megállapítsák, a vírus elterjedt-e Szíriában vagy Jemenben. Ugyanakkor számos esetet jelentettek olyan országokból, amelyeket az ISIS a kalifátusa részeként tart számon, beleértve Afganisztánt, Algériát, Egyiptomot, Indiát, Indonéziát, Irakot és a Fülöp-szigeteket.