A Louis Vuitton tulajdonosa kézfertőtlenítő gyártásába kezd

Hírek2020. márc. 18.Növekedés.hu

Az LVMH-vállalat megkezdi a kézfertőtlenítő szerek gyártását, hogy segítsen a koronavírus elleni küzdelemben.

Franciaország országos hiánnyal néz szembe: kifogytak a vírusölő termékekből. A luxuscikkeket gyártó cég úgy nyilatkozott, hogy ezt a helyzetet szeretné orvosolni - olvasható a BBC oldalán.

A gél állagú fertőtlenítőket ingyen fogjuk eljuttatni az egészségügyi hatóságoknak

- jelentette be vasárnap az LVMH.

Az LVMH a parfüm- és kozmetikai márkáinak gyártósorát használja majd a nagy mennyiségű hidrogén-alkoholos gélek előállításához.

A gyáraik általában olyan luxusmárkák számára gyártanak parfümöket és sminktermékeket, mint a Christian Dior vagy a Givenchy.

A francia luxuskonglomerátumhoz olyan ismert márkák tartoznak, mint például a Moet & Chandon pezsgőgyártó, a Tag Heuer órák és a Bulgari ékszerek.

Az LVMH mindaddig eleget tesz ennek a kötelezettségnek, amíg csak szükséges, a francia egészségügyi hatóságokkal együttműködve

- nyilatkozta a cég.

Franciaország többek között bezárta az éttermeket és a kávézókat is a vírus leküzdése érdekében, amely becslések szerint eddig körülbelül 165 ezer embert fertőzött meg világszerte és több mint 6000 ember halálát okozta.

A kormányok egyébként a világ minden táján felszólították a gyártókat, hogy segítsenek előállítani azokat a termékeket, amelyek fogytán vannak a vírus kitörése miatt.

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson például felkéri az Egyesült Királyság mérnöki tevékenységet folytató cégeit a termelés átalakítására, hogy olyan eszközöket gyártsanak, amelyek segítségére lehetnek az Országos Egészségügyi Szolgálatnak (National Health Service).

Kínában, a koronavírus-kitörés csúcspontján, még februárban, a Foxconn tech-óriás alakította át a gyártósort, és telefonok helyett műtéti maszkok készítésére állt át.