A Masterplast lesz a Pimco kizárólagos tulajdonosa

Hírek2023. jan. 18.MTI

A Masterplast Nyrt. lesz a szerencsi üveggyapotgyárat építtető Pimco Kft. kizárólagos tulajdonosa - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

A cégvásárlást a Masterplast gyártásfejlesztési terveivel indokolták. A közlemény szerint a társaság a szerdán megkötött adásvételi szerződéssel előrehaladott, fél éves időmegtakarítást eredményező beruházáshoz jut, az üveggyapot-gyártás ezzel a megvalósítás szakaszába léphet.

Az akvizíciót az októberi, 9,2 milliárd forintos tőzsdei tőkebevonásból fedezték.

A Pimco a 14,1 milliárd forintos szerencsi projektre korábban 5,645 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökségtől. A termelés 2024 végén kezdődhet, az üzem évente 20 ezer tonna hőszigetelőt gyárthat - írták.

A Masterplast a BÉT honlapján olvasható cégbemutató szerint a térség legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyára. Január eleji előrejelzésük szerint 202 millió eurós (csaknem 81 milliárd forintos) forgalommal és 15,5 millió eurós (több mint 6 milliárd forintos) nyereséggel számolnak idén. Részvényeikkel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír szerdán 3685 forinton zárt, egy éven belül 2700 forint és 4490 forint között változott az árfolyama.