A Netflix a járvány egyik nagy nyertese – 16 millióval nőtt az előfizetők száma

Hírek2020. ápr. 23.Növekedés.hu

Hatalmas mértékben, 16 millióval növelte előfizetői táborát az első negyedévben a Netflix. A cég előzetes várakozását jelentősen felülműló bővülés a koronavírus-járványnak köszönhető, miután az emberek világszerte otthoni karanténba kényszerültek.

A Netfixnek jelenleg így 183 millió előfizetője van világszerte, a második negyedévben további 7,5 milliós bővülésre számítanak.

A cég első negyedéves profitja több mint kétszeresére, 344-ről 709 millió dollárra nőtt, a bevétele pedig 28 százalékkal 5,7 milliárd dollárra emelkedett - számolt be a CNN.

Az utóbbi hetekben a Netflix egyik legnézettebb sorozata, a Tiger King dokuszéria volt, amelynek nézésébe világszerte 64 millió háztartás kapcsolódott be.

A markáns profit- és meggyőző előfizetőszám-növekedés ellenére a cég komor hangvételű levelet küldött a részvényeseinek.

„A cég a több mint 20 éves történetében még soha nem néztünk ilyen bizonytalan jövő elé. Tudjuk, hogy szerencsések vagyunk, hiszen olyan szolgáltatást nyújtunk, ami a karantén idején az eddigieknél is fontosabbá vált az emberek számára” – olvasható a levélben.

A cég várakozása szerint, ahogy a korlátozások megszűnnek, az előfizetői szám növekedése is lassulni fog.

A Netflix egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy a tartalomgyártásban is lehetnek fennakadások a korlátozások miatt.

„A világon néhány ország kivételével, mint Dél-Korea vagy Izland szinte mindenütt leállt a filmgyártás. Ez sokmillió ember munkáját teheti tönkre a TV- és filmiparban. (…) Bár a produkcióink nagy részét le kellett állítani, de rengeteg kész anyaguk van, amikkel dolgozhatunk” – közölte a cég.

Nem a Netflix az egyetlen streamingszolgáltató, amely profitál a karanténhelyzetből.

A Disney+, a Disney új streamingszolgáltatása már több mint 50 millió előfizetővel büszkélkedhet.