Arab befektetők vehetik meg a patinás román futballklubot

Hírek2020. jan. 16.Növekedés.hu

A Dinamo Bukarest román futballklub jelenlegi többségi tulajdonosa, Ionuţ Negoiţă román befektető néhány hónapja bejelentette, hogy jelképes áron, 1 lej fejében el akarja adni a klubot - olvasható a romania-insider.com hírportálon.

Jelentések szerint az Egyesült Arab Emirátus egyik uralkodói családja által vezetett befektetési csoport, az Abu Dhabi Business Development a közelmúltban nyílt levelet írt a klub vezetésének, amelyben jelezte érdeklődését, és összefoglalta elvárásait.

Örömmel közöljük, hogy az Abu Dhabi Business Development, a térségre kialakított fejlesztési stratégiájával összhangban, érdeklődik az FC Dinamo Bukarest 92,3 százalékos részvény-csomagjának megvásárlása iránt

olvasható az arab befektetők nyílt levelében.

Ismerjük azokat a kereskedelmi feltételeket, amelyek alapján a tulajdonrész átvehető. Képviselőink készen állnak a klub jogi helyzetének és üzleti értékének meghatározására. Becslésünk szerint a döntési folyamat körülbelül két hónapot vehet igénybe.

A tranzakció megvalósulásának feltétele, hogy a Dinamo folyamatos működése biztosított legyen és a csapat a következő szezonban is a román bajnokság legmagasabb osztályában szerepelhessen”.