Az év utolsó heteiben gyakoribbá válnak az adathalász támadások

Hírek2019. nov. 25.Növekedés.hu

Az MKB Bank tapasztalatai alapján az év utolsó időszakában gyakoribbá válnak az adathalász támadások, melyek során a csalók megtévesztő telefonokkal, SMS-ekkel vagy e-mailekkel próbálják megszerezni a számlatulajdonosok, bankkártyabirtokosok adatait. Az adathalászok célja a személyes adatok, internetbanki azonosítók, biztonsági kódok, jelszavak, bankkártyaadatok megszerzése.

Az internetes csalók a bankok ügyfeleitől megtévesztő módon kicsalt adatokat – az ügyfelek tudta nélkül – a banki felületeken történő belépéshez és tranzakciók indításához tudják felhasználni! 

Az internetes csalások módszerei folyamatosan változnak, bővülnek. A leggyakoribb már ismert elkövetési módszer az, hogy a csalók magyartalanul, helytelenül megfogalmazott e-mailt küldenek az ügyfeleknek egy olyan linkkel, amely a banki szolgáltatás valódi belépőoldalára kísértetiesen hasonlító, de hamis internetes oldalra vezet. A csalók a hamis oldalon szerzik meg a belépéshez szükséges adatokat, kódokat, melyeket a valódi banki felületen csalárd módon, jogellenesen használnak fel. A Magyar Nemzeti Bank ajánlásaival összhangban az MKB Bank rendszeresen felhívja ügyfelei figyelmét az internetes csalások veszélyeire és kéri ügyfeleit arra, hogy az interneten történő ügyintézésük során a legnagyobb körültekintéssel járjanak el.

Az elektronikus banki szolgáltatások felhasználói részére készített összefoglalóval – melyet ide kattintva érhetnek el – ügyfeleink kellő tájékoztatást kaphatnak szolgáltatásaink tudatos és biztonságos igénybevételéhez, mindezzel ahhoz, hogy elkerüljék az ilyen és ehhez hasonló támadásokat.