Az MCC élen jár a közéleti témák megvitatásában Európában

Hírek2022. feb. 11.Növekedés.hu

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a legaktívabbak között áll abban az összesítésben, amely azt mutatja, mely szervezetek járnak az élen a közéleti témák megvitatásában. Az Európai Bizottság (EP) által kezdeményezett, EU jövőjéről szóló párbeszédsorozathoz uniós szinten az MCC nyújtotta be a negyedik legtöbb témajavaslatot. Az MCC a magyarországi szervezetek között pedig a legaktívabbnak bizonyult.

Az Európai Bizottság képviselője a Green Spider Network (az EU környezetvédelmi kommunikációs hálózata) 2021. június 16-i ülésén mutatta be azt a platformot, amelyen keresztül hozzá lehet szólni az Európa jövőjéről szóló párbeszédhez („Konferencia Európa jövőjéről”).

Különféle témákban lehet javaslatokat, ötleteket küldeni, rendezvényekről információkat megosztani, valamint a mások által feltöltött tartalmakhoz hozzászólni.

E párbeszédsorozat által az állampolgárok kifejthetik, milyen irányba forduljon az Európai Unió jövője. Magyarország az élen jár Európa jövőjének megvitatásában. Eddig kevesebb mint 10 ezer ember mondta el a véleményét, közülük 7200-an az erre a célra kialakított online platformon nyilatkoztak.

A párbeszédsorozatban uniós szinten a negyedik legaktívabb a Mathias Corvinus Collegium (MCC) német, spanyol, osztrák és görög szervezeteket is megelőzve.

Egyedül az Európai Bizottság spanyol és franciaországi képviselete és Baden-Württemberg német tartomány kormánya tudta megelőzni az MCC-t. Hazai viszonylatban, a részt vevő magyarországi szervezetek – minisztériumok, intézetek, egyetemek, alapítványok – közül pedig az MCC nyújtotta be a legtöbb témajavaslatot.