Az MCC mindenben igyekszik segíteni kárpátaljai diákjait és azok családját

Hírek2022. feb. 26.Növekedés.hu

Ellátást nyújt Magyarországon a kárpátaljai munkatársainak, diákjainak és mindannyiuk családjának a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Azoknak akik Ukrajnában maradtak segélycsomagot állít össze az MCC.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) segít a kárpátaljai MCC-s diákoknak és családjuknak. 97 MCC-s tanul a beregszászi Fiatal Tehetség Programban (FIT). Több diák, oktató és a családjuk Magyarországon biztonságban vannak, de sokan odahaza maradtak. Magyarországon ellátást nyújtunk munkatársaknak, diákoknak és valamennyiük családjának. A kintieknek pedig segély csomagot állít össze az MCC és mindenben igyekszik támogatni őket.

Mindenkivel felvesszük és tartjuk a kapcsolatot. Az MCC elindítja kárpátaljai segítségnyújtó programját: folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet. Lakhatásuk biztosítása, mindennapi életük megszervezése mellett, mentális segítség keretében az MCC - Mindest Pszichológiai Iskola oktatói is beszélnek diákokkal. A gyerekek iskola nélkül sem maradnak, szeretettel várjuk őket magyarországi központjainkban a FIT-es foglalkozásokon.

Mindeközben magyarországi MCC-s diákok és munkatársak önkéntes programot indítottak. Már a héten elkezdődött az adománygyűjtés, a collegisták közös imádságra is hívták diáktársaikat.