Elindult a negyedik hullám a szomszédos országokban: így néz ki most az új fertőzések száma és az átoltottság

Hírek2021. aug. 23.Sz.A.

Hazánkban augusztus 23-án a beoltottak száma megközelítette a 5 millió 700 ezer főt, közülük öt és félmillióan már a második oltást is megkapták, 187 ezren pedig a harmadik oltást is felvették.

Ezzel a szomszédos országok közül mi a második helyen állunk, egyedül Ausztriában jobb az átoltottság (61%), a legrosszabb helyzetben Ukrajna van, ahol a 15 százalékot sem éri el a beoltottak aránya.

Az alábbi ábrán látható, a lakosság hány százaléka kapott már legalább egy dózis oltást a John Hopkins Egyetem és az Our World In Data augusztus 21-i adatai szerint.

a lakosság hány százaléka kapott már legalább egy dózis oltást a John Hopkins Egyetem és az Our World In Data augusztus 21-i adatai szerint.

A negyedik hullám kezdetére utal, hogy az összes szomszédos országban emelkedik az új koronavíruseset-szám, hazánkban jelenleg még a legjobb a helyzet.

A koronavírus negyedik hulláma Magyarországra is meg fog érkezni, azonban alapvetően el fog térni a védettek magas száma miatt az első háromtól, így annak kezelése is más lesz - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati kormányinfón.

Az alábbi ábrán az egymillió főre jutó új esetek egyhetes átlagát lehet látni. 

Európa-szerte emelkedik az új esetek száma, a halálozásoké azonban viszonylag alacsony marad. 

Európában a legmagasabb átoltottság jelenleg Portugáliában van (79%), Dánia, Írország és Spanyolország 75 százalék körül áll, majd következik Nagy-Britannia 70 százalékkal, Franciaország és Olaszország 69 százalékkal, Németországban pedig 63 százalékkal.

Európa-szerte emelkedik az új esetek száma, a halálozásoké azonban viszonylag alacsony marad.