Elon Musk a Twitteren tartott szavazást: eladja-e a Tesla részvényeit?

Hírek2021. nov. 7.Sz.A.

Elon Musk a Twitteren tartott szavazást arról, eladja-e Tesla részvényeinek 10 százalékát. Három és fél millió követője szavazott, többségük igennel. Musk azt ígérte, tartja a szavát: ha a követőinek többsége az eladásra szavaz, akkor értékesíti a részvénypakettet.

Meglepő Twitter bejegyzésben kérte Elon Musk, hogy a követői szavazzanak arról, eladja-e a Tesla részvényeinek 10 százalékát. Bárki szavazhat a 62,7 millió követője közül, a határidőig, vagyis vasárnap estig 3 és fél millióan válaszoltak Musk kérdésére. A többség, 58 százalék az eladás mellett foglalt állást - írja a Marketwatch.

A Tesla részvényeinek árfolyama jelentősen, több mint 45 százalékkal emelkedett októberben, Musk pedig azzal az apropóval tette fel a Twitterre az eladási szándékát, hogy - a milliárdosok jövedelemadójának emelése kapcsán - a részvények eladásából keletkező haszonból adót fizet.

A papírok árfolyama azután emelkedett sokat, hogy a Hertz autókölcsönző bejelentette: 100 ezer Teslát szándékozik vásárolni a közeljövőben.

A Tesla jegyzése idén már több mint 70 százalékkal került feljebb a tőzsdéken, a vállalat piaci kapitalizációja meghaladja az ezer milliárd dollárt.

Elon Musk jelenleg a leggazdagabb a Forbes listáján 314 milliárd dolláros vagyonnal, a második helyen Jeff Bezos áll 203 milliárd dollárral.

A Twitter szavazásról Musk azt ígérte, tartani fogja a szavát, és amennyiben az eladás mellett szól a követőinek többsége, akkor piacra dobja a részvénycsomagot.