Étkezőgarnitúra az étkezőben vagy konyhában

Hírek2021. jún. 15.Növekedés.hu

Ha az otthonodat szeretnéd berendezni vagy átrendezni, akkor egy megfelelő étkezőgarnitúrára is szükséged lesz. Attól függően, hogy mekkora a lakásod, és van-e étkezőként használt szobád, találhatsz olyan étkezőgarnitúrát válassz, ami illeszkedik otthonod dizájnjához.

Találd meg a tökéletes étkezőgarnitúrát

A faasztalok és székek mindig is a legnépszerűbb berendezési tárgyak voltak. Az ősember az alvásra alkalmas bútor után elsőként az asztalt és széket készítette el magának. Természetesen ma már nem ősember módjára választunk magunknak étkezőgarnitúrát, de a funkcionalitás és méret elvileg ugyanaz maradt az ősidők óta. 

A családi összejövetelek egyik legsűrűbben ismételt alkalma az étkezés. Naponta akár három-négyszer is összegyűlünk szeretteink körében, és együtt fogyasztunk el egy ízletes fogást. Habár nem a berendezésen van a hangsúly, mégis számít, hogy jó minőségű és kényelmes bútor mellett foglalhassunk helyet. A kényelmes, egymáshoz illeszkedő asztalok és székek már régóta divatosak. 

Az étkezőgarnitúra fogalma

Legfőképpen azért került be a köztudatba, mert az ácsok és bútorkészítők általában egy-két stílust ismertek, és csak ezeket tudták elkészíteni. Tehát ha régen rendeltünk egy garnitúrát, akkor a mester ugyanabból a fából, ugyanazzal a színnel és mintázattal készítette el számunkra. 

A szemnek kellemes, megnyugtató díszítőelemként szolgál egy teljes garnitúra. A tartósságot tekintve is hasznos lehet egy teljes szett egyidejű megvásárlása. Ezzel elérhetjük, hogy azonos korú bútorok díszítsék lakásunkat.

Az étkező nemcsak az étkezőgarnitúrából áll, hiszen a tálalószekrény is fontos szerepet játszhat ebben a helyiségben. Ebben tároljuk az étkészletet, a textíliákat és az összes kelléket, amelyek egy stílusos tálaláshoz szükségesek. A polgári kiviteltől egészen a modern szögletes formákig bármit megtalálhatunk szinte minden bútordarab esetében. 

Meg kell találnod azokat a bútorokat, melyek kiegészítik egymást, és a lehető legjobban hasonlítanak, vagy éppen elütnek egymástól. Ha eklektikus hatásra vágyunk, akkor nem kell félnünk a látszólag nem összeillő bútoroktól. Azonban ha a vizuális összhang a megnyugtató számunkra, akkor azonos színű és textúrájú bútorokat válasszunk.

A mintázat és a formavilág is nagyon fontos az ízléses berendezéseknél. A szögletes vagy kerek formák nagyon kellemesek lehetnek. Ha egy divatos szobabelsőben szeretnéd elfogyasztani étkeidet, akkor olyan étkezőgarnitúrát válassz, amelyben maximálisan jól érzed magad. Hiszen a divatnál te személyes boldogságod fontosabb. Engedd meg magadnak azt a luxust, hogy pontosan azzal a bútorral ajándékozod meg magad, amit megérdemelsz.

Az árakat tekintve érdemes előre eldönteni, hogy mennyit költenél bútorra. Ezzel megelőzheted a kellemetlen meglepetéseket. Ne feledd, a jó minőségű étkezőgarnitúra rád vár!(X)