Ez az egyszerű módszer tette dollármilliomossá McGregort

Hírek2019. márc 3.Növekedés.hu

Conor McGregor, a világ egyik leghíresebb MMA-harcosa úgy véli, sikerét nagyban képzelőerejének köszönheti. Amikor vízvezeték-szerelőként segélyből élt, állandóan azt vizualizálta maga előtt, hogy sorra nyeri a meccseket, és a legnagyobb MMA-szervezet, a UFC bajnoka lesz. Ez pár év alatt sikerült is neki.

Conor McGregor jól tudja, mennyire fontos akkor is nagyot álmodni, amikor az ember elég kilátástalan helyzetben van. A 30 éves, korábbi pehely- és könnyűsúlyú ír UFC-bajnok ugyanis egykor segélyből élt, majd pár évvel később a bajnoki övek megszerzésével sok millió dollárt keresett.

Állítása szerint képzelőerejének is köszönheti (természetesen tehetsége és a befektetett sok edzésmunka mellett), hogy sikerült kimásznia a gödörből.

Mindig vizualizálj! Képzeld el, hogy nyersz, hogy álmaid valósággá válnak!

– osztotta meg sikerének titkát a CNBC-nek.

Vízvezeték-szerelőnek tanult, azonban nem akart a szakmában dolgozni, eldöntötte, hogy profi MMA-harcos lesz. 2008-ban 19 évesen kezdte meg karrierjét, öt év alatt a legjobb harcossá vált Írországban. Ebben az időszakban csak két mérkőzését veszítette el a 14-ből. Ekkor azonban még súlyos anyagi gondjai voltak, hiszen rendes állása nem volt, és csak 2013-ban szerződött le az UFC-hez, a legnagyobb MMA-szervezethez.

Ebben az időszakban munkanélküli segélyből tartotta fenn magát. „Amikor nem volt munkám, segélyből éltem, a képzelőerőmet használva, mint egy gyerek, azt vizualizáltam magam előtt, hogy jó dolgok történnek majd velem” – mesélte életének ezen szakaszáról. Azt játszotta le gondolatban maga előtt, hogy sorra nyeri a meccseket, majd szerződést kap a UFC-nél, és megszerzi a bajnoki övet.

Napokkal az első UFC-meccse előtt, 2013 áprilisában vette fel az utolsó segélyt, mintegy 220 dollárt. A debütáló meccsének megnyeréséért pedig egyből 60 ezer dollárt keresett.

Az első UFC-bajnoki övét 2015-ben szerzi meg, vagyis két évvel azután, hogy leszerződött a szervezethez, súlycsoportjának legjobbja lett.

Emlékezetes, hogy tavaly októberben elvesztette a Habib Nurmagomedov elleni címmeccsét, azonban az akkori bunyóért is 3 millió dollárt kapott. De ez semmi ahhoz képest, amit a Floyd Mayweather elleni 2017-es bokszmeccsen keresett, amikor is a vesztes ütközet után 100 millió dollárt tehetett zsebre.

A legjobban kereső celebek tavalyi Forbes-listáján a 12. helyre került 99 millió dolláros éves jövedelemmel.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.