Ez az egyszerű módszer tette dollármilliomossá McGregort

Hírek2019. márc. 3.Növekedés.hu

Conor McGregor, a világ egyik leghíresebb MMA-harcosa úgy véli, sikerét nagyban képzelőerejének köszönheti. Amikor vízvezeték-szerelőként segélyből élt, állandóan azt vizualizálta maga előtt, hogy sorra nyeri a meccseket, és a legnagyobb MMA-szervezet, a UFC bajnoka lesz. Ez pár év alatt sikerült is neki.

Conor McGregor jól tudja, mennyire fontos akkor is nagyot álmodni, amikor az ember elég kilátástalan helyzetben van. A 30 éves, korábbi pehely- és könnyűsúlyú ír UFC-bajnok ugyanis egykor segélyből élt, majd pár évvel később a bajnoki övek megszerzésével sok millió dollárt keresett.

Állítása szerint képzelőerejének is köszönheti (természetesen tehetsége és a befektetett sok edzésmunka mellett), hogy sikerült kimásznia a gödörből.

Mindig vizualizálj! Képzeld el, hogy nyersz, hogy álmaid valósággá válnak!

– osztotta meg sikerének titkát a CNBC-nek.

Vízvezeték-szerelőnek tanult, azonban nem akart a szakmában dolgozni, eldöntötte, hogy profi MMA-harcos lesz. 2008-ban 19 évesen kezdte meg karrierjét, öt év alatt a legjobb harcossá vált Írországban. Ebben az időszakban csak két mérkőzését veszítette el a 14-ből. Ekkor azonban még súlyos anyagi gondjai voltak, hiszen rendes állása nem volt, és csak 2013-ban szerződött le az UFC-hez, a legnagyobb MMA-szervezethez.

Ebben az időszakban munkanélküli segélyből tartotta fenn magát. „Amikor nem volt munkám, segélyből éltem, a képzelőerőmet használva, mint egy gyerek, azt vizualizáltam magam előtt, hogy jó dolgok történnek majd velem” – mesélte életének ezen szakaszáról. Azt játszotta le gondolatban maga előtt, hogy sorra nyeri a meccseket, majd szerződést kap a UFC-nél, és megszerzi a bajnoki övet.

Napokkal az első UFC-meccse előtt, 2013 áprilisában vette fel az utolsó segélyt, mintegy 220 dollárt. A debütáló meccsének megnyeréséért pedig egyből 60 ezer dollárt keresett.

Az első UFC-bajnoki övét 2015-ben szerzi meg, vagyis két évvel azután, hogy leszerződött a szervezethez, súlycsoportjának legjobbja lett.

Emlékezetes, hogy tavaly októberben elvesztette a Habib Nurmagomedov elleni címmeccsét, azonban az akkori bunyóért is 3 millió dollárt kapott. De ez semmi ahhoz képest, amit a Floyd Mayweather elleni 2017-es bokszmeccsen keresett, amikor is a vesztes ütközet után 100 millió dollárt tehetett zsebre.

A legjobban kereső celebek tavalyi Forbes-listáján a 12. helyre került 99 millió dolláros éves jövedelemmel.