Ezek a világ legjobb egyetemei

Hírek2018. júl 31.Növekedés.hu

A legjobb egyetemeken a kutatás-fejlesztés dominál, és a hallgatók saját vállalkozásokat hoznak létre, hogy a gyakorlatban tanulják meg a kockázat-vállalást, piacépítést. A Financial Times által közzétett rangsor élén a legmagasabb színvonalú MBA (Master of Business Administration) képzést nyújtó egyetemek szerepelnek. Eszébe jutott már, hogy szívesen tanulna a következő Jeff Bezos mellett az iskolapadban? Vagy esetleg, hogy saját vállalkozást indítson, ahol gyakorlatban is megtanulja a piacépítést? Ha nemzetközi távlatokban is gondolkodik, a Stanford Egyetem lesz az önnek megfelelő választás, ugyanis a Financial Times top tízes listája alapján az amerikai egyetem gazdasági szakán olyan tudást sajátíthat el egy jövendő vállalkozó, amivel bárhol megállja a helyét a szakmában. A gazdaságtudományi szak már régóta a munkáltatók kedvence, a hallgatók jolly jokere, hisz nem csupán egy jó alapot ad, de segít a hálózatépítésben is. A Financial Times által közölt lista élén a legmagasabb színvonalú MBA (Master of Business Administration) képzést nyújtó egyetemek szerepelnek:

  1. Stanford Graduate School of Business (Egyesült Államok)
  2. Babson College (Egyesült Államok)
  3. Dartmouth's Tuck School of Business (Egyesült Államok)
  4. Lancaster University Management School (Egyesült Királyság)
  5. City University (Egyesült Királyság)
  6. WHU Beisheim (Németország)
  7. International Institute for Management Development (Svájc)
  8. University of Oxford (Egyesült Királyság)
  9. Harvard Business School (Egyesült Államok)
  10. University of Cambridge (Egyesült Királyság)
A legjobb üzleti iskolákban a gazdaságtudományi szakon a legelső helyen áll a vezetés képességének tanítása, az elszántság és a képzelőerő növelése, hogy megfelelően felkészítsék az üzleti életre a jövendő vezetőket.
Az Egyesült Államokban (50 százalék) és az Egyesült Királyságban (40 százalék) található intézmények dominálnak a listán,
ennek a két országnak az egyetemei közül választanak főként azok, akik az üzleti életben szeretnének elhelyezkedni. A két legnépszerűbbet Németország (5 százalék) és Svájc (5 százalék) követi, csekély százalékkal. A felmérés azt is megvizsgálta, hogy az adott MBA kurzuson szerzett készségek hogyan ösztönzik a vállalkozókat egy saját vállalkozás megkezdésére. Érdekesség, hogy míg a Dartmouth's Tuck School of Business első helyen állt e tekintetben, a Stanford csupán az ötödik helyre került.
Az amerikai Babson College büszkélkedhet a legmagasabb aránnyal, ha azt vesszük, hogy hallgatóinak 37 százaléka vágott bele saját vállalkozásba miután lediplomázott,
a megkérdezettek jelentős része úgy nyilatkozott, hogy az iskola sokat segített a cégük indulásakor. A pénzügy szintén kulcsfontosságú tényező és az Egyesült Államok e tekintetben is az élen jár: a michigani Ross School of Business végzett az első helyen, mikor megkérdezték a diákoktól, mennyire segít az iskola az öregdiák-hálózat finanszírozása kapcsán, majd Dartmouth és Stanford Egyetem.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.