Híres emberek első munkahelyei – Obamától Warren Buffettig

Hírek2018. okt. 27.Növekedés.hu

Azt tudta például, hogy Meghan Markle színésznőből lett sussexi hercegné kalligráfusként is dolgozott?

A következő esetek mind azt bizonyítják, hogy esetenként olyan munkalehetőséget is meg kell ragadni, amelyet megfelelő pénzügyi háttér esetében esetleg elutasítanánk.

Sussexi hercegné

Meghan Markle színésznőből lett sussexi hercegné például kalligráfusként dolgozott, míg be nem indult színészi karrierje. Többek között az ő keze munkáját dicséri Robin Thicke és Paula Patton esküvői meghívója is.

Steve Jobs

Az Apple atyja egy HP-laborlátogatás alkalmával látott először asztali számítógépet, majd később alkatrészeket kért Bill Hewlett-től, amit meg is kapott, sőt a cég vezérigazgatója még egy diákmunkát is kínált az eszes diáknak.

Barack Obama

A volt amerikai elnök először fagyiárusként dolgozott, amire úgy emlékszik vissza, hogy megtanulta, mi a valódi felelősség, ráadásul egyensúlyt kellett teremtenie az iskola, a barátok, a munka és a szórakozás között.

Warren Buffett

Buffett nagyon korán, már 11 évesen elkezdte befektetői pályafutását, amikor három Cities Service-részvényt vásárolt magának és hármat a húgának, majd az újságkihordásokból keresett pénzből vett egy farmot, alig 14 évesen.

J.K. Rowling 

A Harry Potter-sorozat írónője tanulmányai befejezése után az Amnesty Internationalnél helyezkedett el, mint titkárnő, ahol Afrika francia nyelvű részének emberi jogi problémáival foglalkozott. A legjobban azt szerette az irodai munkában, hogy amikor nem figyelt rá senki, történeteket gépelhetett a számítógépébe.

Cindy Crawford

A szupermodell, színésznő és üzletasszonyt nagyon fiatalon, 16 éves korában fedezte fel egy fényképész, ahogy a kukoricaföldeken dolgozott. A fotó végül meghozta neki az áttörést a modellszakmában.