Látványos képeken a Honvédség egységei - hadgyakorlatot tartottak Hajdúhadház mellett - Galéria

Hírek2022. feb. 26.D.F.D.

Folyamatosan érkeznek a Honvédség egységei a keleti országrészbe. Hajdúhadházon gyakorlatot tartottak a magyar katonák. Ruszin-Szendi Romulusz elmondta, hogy az átcsoportosításnak kettős célja van. Többek közt Gidránokat, T72-es harckocsikat, BTR-80-as harcjárműveket, valamint Mi24-es és H145-M helikoptereket is a keleti megyékbe vezényeltek. Galéria a cikkben.

Magyarország keleti részébe, az ukrán határ közelébe folyamatosan érkeznek a Honvédség alakulatai. A környező településeken lakók is arról számoltak be, hogy több honvédségi járművet láttak közlekedni az utakon és az autópályákon is több honvédségi konvojjal lehetett találkozni az elmúlt két napban.

A Honvédség egységei az ország számos pontjáról érkeznek a keleti országrészbe, többek közt Győrből, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Raktétaezredtől, Tatáról, az MH 25. Klapka György Lövészdandártól és Szentesről az MH 37. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredtől.

Nemcsak az utakon, hanem a levegőben is láthatunk honvédségi gépeket. Többek közt Mi24-es harcihelikoptereket és a legújabb Airbus H145-M többcélú katonai helikoptereket is a keleti országrészbe telepítettek. 

Több egység is Hajdú-Bihar megyébe, Hajdúhadház közelébe, a debreceni 5. számú Bocskai Lövészdandár Gyakorló- és Lőterére települt át még csütörtökön.

A helyszínen Ruszin-Szendi Romulusz elmondta, hogy az átcsoportosításnak kettős célja van - írta az MTI.
Abban az esetben, ha humanitárius segítségnyújtásra van szükség, tudják támogatni a belügyi erőket a migránshullám kezelésében. Másrészt fel kell készülni a legrosszabbra: fegyveres csoportok átsodródása esetén a Magyar Honvédségnek késznek és képesnek kell lennie, hogy a magyar emberek biztonságát szavatolja - mondta az altábornagy.

A kiképző bázison a Honvédség egységei a tegnapi nap folyamán gyakorlatot is tartottak.