Idén is százmillió forinttal támogat gyermekeket segítő alapítványokat az MVM Csoport

Hírek2022. nov. 18.MTI

Idén is százmillió forinttal támogat gyermekeket segítő alapítványokat az MVM Csoport:  22 olyan alapítvány és intézmény kapott adományt, melyek beteg, fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű és szociálisan rászoruló gyermekek gyógyításával, fejlesztésével vagy oktatásával foglalkoznak.

Az MVM Csoport tizenötödik alkalommal adta át a gyermekek oktatását, fejlesztését és gyógyítását célzó adományait a Legszebb napom! elnevezésű Élménynap részeként. A rendezvény az elmúlt két évben a pandémia miatt több helyszínen, kisebb létszámban valósult meg, idén viszont újra együtt élhette át körülbelül 800 gyermek a közös játék élményét - olvasható az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Élménynap célja, hogy a beteg, fogyatékkal élő, szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyerekek számára felejthetetlen élményt, közös programokat és játékot biztosítson. Idén a programra a budapesti MVM Dome csarnokban került sor, ahol a tündérek és manók világa várta a gyerekeket.

A tájékoztatás szerint a támogatandó szervezeteket immár harmadik alkalommal az MVM Csoport dolgozói választhatták ki, akik közül több mint százan csatlakoztak a programhoz, hogy önkéntesként segítsék az animátorok munkáját és az esemény lebonyolítását.

"Mindent megteszünk lehetőségeinkhez mérten annak érdekében, hogy segítsük azon szervezetek áldozatos, sokszor emberfeletti munkáját, akik azért dolgoznak, hogy könnyebbé, jobbá tegyék azoknak a gyerekeknek az életét, akiknek az átlagosnál több nehézséggel kell megküzdeniük" - idézi a közlemény Bozóky Anitát, az MVM csoportszintű kommunikációs és társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóját.

A 2022-ben támogatásban részesülő szervezetek közé tartozik többek között Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Gyermekleukémia Alapítvány, a Kézenfogva Alapítvány, a Mosoly Alapítvány, az SOS - Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat, valamint a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány is - áll az összegzésben.