Emeli a dolgozók bérét az MVM Csoport

Hírek2021. júl. 15.Növekedés.hu

Megszületett az MVM menedzsmentje és az érdekképviseletek között a 2021-2023. évi csoportszintű bérfejlesztési megállapodás. Ennek értelmében az MVM Csoport dolgozói 2021-ben július elsejétől átlagosan 4 százalékos alapbérfejlesztésben részesülnek, továbbá valamennyi munkavállalónak egyösszegű kifizetés is jár szeptemberben, ennek mértéke az első féléves egyéni alapbérre vetített 3 százalékos összeg. A megállapodás szerint a következő két évben újabb emelésekre kerül sor.

Az év elején a béren kívüli juttatások tárgyában megkötött szociális- és jóléti célú megállapodás után 2021. július 6-án három évre szóló keresetfejlesztésről kötött megállapodást az MVM Csoport menedzsmentje az érdekképviseletekkel.

Ennek megfelelően az MVM Csoport dolgozói 2021-ben július elsejétől átlagosan 4 százalékos alapbérfejlesztésben részesülnek, továbbá valamennyi munkavállalónak egyösszegű kifizetés is jár szeptemberben, melynek mértéke az első féléves egyéni alapbérre vetített 3 százalékos összeg.

A munkavállalók egészségének védelme és az öngondoskodás fejlesztése érdekében további speciális programokat kínál az MVM Csoport a COVID 19 megbetegedésen igazoltan átesett kollégák és az 55 év feletti munkavállalók részére.

A 2022-2023 közötti időszakra szóló megállapodás szerint a következő 2 évben újabb emelésekre kerül sor, 2022-ben átlagosan 6 százalékkal, 2023-ban átlagosan 3 százalékkal emelkedik a munkatársak bére.

A Felek arról is megegyeztek, hogy minden év októberében átfogóan felülvizsgálják a Megállapodás tartalmát.

Az elmúlt másfél évet meghatározó vírus helyzetben az MVM Csoport maximálisan helyt állt az ellátás biztonság és az üzletmenet fejlesztése terén, továbbá proaktív módon kezelte a váratlan gazdasági- és egészségügyi válságot. Mindez a munkatársak elkötelezett, kitartó munkája nélkül nem valósulhatott volna meg, ezért köszönet illeti őket. A most hosszú távra megkötött bérmegállapodás ezt a teljesítményt is hivatott elismerni

mondta Dr. Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár.