Így kapcsolódjon ki, hogy valóban pihenjen!

Hírek2018. júl. 29.Növekedés.hu

Nehezen találja meg azt a dolgot, amely segítségével kiléphet a szürke hétköznapokból és közben fel is töltődik testileg-lelkileg? Sikeres üzletemberek tippjei alapján összegyűjtöttünk pár olyan tevékenységet, amelyek segíthetnek lazítani egy hosszú munkanap után. 

Egy jó műsor és nassolnivaló 

Daniella Yacobovsky, a BaubleBar ékszercég társalapítója az egyszerű elv alapján arra szavaz, hogy este már egyáltalán nem foglalkozik a munkájával, kikapcsolja a telefonját, és szívesen néz szórakoztató műsorokat a tévében -  egy kis nassolnivaló és a párja társaságában.

Semmi televízió 

Jack Groetzinger cége, a SeatGeek különböző rendezvényekre, színdarabokra és sporteseményekre árusít jegyeket. Az üzletember elmondása szerint mindig más programmal zárja a napot, általában a munkahelyén, ahonnan egyenesen hazamegy és alszik. A tévét semmiképp nem nézi, károsnak tartja, véleménye szerint a televízió digitális narkotikum.

Van, aki a sorozatokra szavaz 

Jeff Chapin a több millió dollárt érő Casper start-up társalapítója, a Trónok harca sorozat nézésével üti el a szabadidejét, de szívesen merül bele a tudományról, a technológiáról, a tervezésről és a történelemről szóló könyvekbe is. Bármi, ami rávilágít, hogyan működik a világ.

Beszélgetni a családtagokkal

Richard Pleeth, a Sup nevű alkalmazás társalapítója elmondta, sokszor rendezvényeken fejezi be napját, hiszen fontos építenie a cég jövőjét. A Sup egyébként megmutatja, hogy ismerőseink hol tartózkodnak éppen, 5-10-15 perces távolságon belül. Az üzletember esténként viszont mindig szakít időt arra, hogy felhívja 97 éves nagymamáját, és érdeklődjön hogyléte felől.

Naprakészen a hírekkel

Bea Fischel-Bock, a Hutch nevű online oldal társalapítója az estéit a hírek olvasásával tölti, szeret naprakész lenni az újdonságokkal, amelyek segítik cége növekedését. A Hutch oldal ugyanis mindenkinek személyre szabottan segít megálmodni álmai otthonát, az online felületen 3D-ben és ingyen berendezheti álmai otthonát.

Főzés, mint aktív kikapcsolódás 

Whitney Wolfe még csak 29 éves, de már sikeres vállalkozó, a Bumblee és a Tinder randi-alkalmazások társalapítója. Véleménye szerint a főzés az, amely segít neki igazán kikapcsolódni. „Csak két kezed van – és ha főzöl, mindkettő el van foglalva, így nem marad időd mással foglalkozni, munkahelyi ügyekkel foglalkozni, például e-mailek megválaszolásával.” (via Entrepreneur)