Jó hír a hazai üzletekből: itthon nem lesz WC papír hiány

Hírek2021. nov. 16.D.J.

Az áruhiány a jelek szerint elkerülheti a hazai boltok jó részét.

A britek indították a sort, de mostmár Amerikában is előfordul, hogy a boltokba térve a vásárlók üres polcokkal találkoznak. A logisztikai rendszerekre ugyanis óriási terhet ró, hogy a járvány miatt leállási hullám söpört végig az ágazaton, úgy hogy aztán az árukereslet idén újra elkezdett nőni.

Kérdés, hogy mindez, hogy érinti a hazai boltokat?

Nos, egyelőre úgy tűnik, hogy a magyar üzletek állják a sarat.

A Lidl Magyarországnál a növekedés.hu-nak elmondták:

Az ellátási láncokban globálisan érzékelhetőek problémák, ugyanakkor elmondható, hogy a Lidl Magyarország állandó kínálatában elérhető termékek esetében biztosított a zavartalan működés.

A vállalat folyamatosan monitorozza a fogyásokat és mindent megtesz annak érdekében, hogy a termékek folyamatosságát és annak zökkenőmentességét fenntartsa.

Az ALDI-nál is hasonló a helyzet. A társaság tájékoztatásából kiderül: az ALDI Magyarország a jelen pillanatban nem érzékel a szokásosnál nagyobb volumenű fennakadásokat az ellátási láncokban.

Mindez egybevág a SPAR tapasztalataival.

Hisz Heiszler Gabriella a társaság ügyvezető igazgatója az ősz elején a növekedés.hu-nak az áruhiány kapcsán elmondta:

Minket ilyesmi nem fenyeget. Az előfordul, hogy egy-egy termékből épp kifogy az adott üzlet egy kis időre, de hogy ez a probléma komplett termékcsoportokat érintsen az nálunk aligha fog előfordulni.

A téma apropóján megkerestük a dm drogérialáncot is, ahol ugyancsak jó hírekkel szolgáltak. Mint tájékoztattak: a kereslet-kínálat mentén tervezik a logisztikai folyamataikat, melyben nagyobb fennakadásokra nem számítanak. Mint elárulták:

Amennyiben esetleg egy termék hiánycikké válik, rugalmas módon új csatornákat keresünk, ahogy erre az utóbbi két évben többször volt példa.

De nem minden ágazat ilyen szerencsés. A játékkereskedelemben például lehetnek fennakadások. Legalábbis a legnagyobb magyar játék webáruház a JátékNet ügyvezetője, Őri Gergely a növekedés.hu-nak azt mondta:

Az ellátási láncok nehézségei miatt egyes termékek késve vagy egyáltalán nem érkezhetnek meg a boltok polcaira. Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy idén ne az utolsó pillanatra hagyja a karácsonyi ajándékvásárlást.