Kína szuperkatonákat fejleszt

Hírek2020. dec. 13.Növekedés.hu

A kínaiak olyan kísérleteket végeznek a saját hadseregük tagjain, aminek célja a „biológiailag felerősített képességű” katonák létrehozása – állítja az amerikai kémfőnök, azaz John Ratcliffe hírszerzési igazgató.

Kína kísérleteket hajtott végre hadseregén, annak reményében, hogy „biológiailag felerősített képességű” katonákat hozzon létre - állítja John Ratcliffe, aki a valamennyi amerikai hírszerzési szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) vezetője. A The Wall Street Journal amerikai lapban megjelent vezércikkében arra is figyelmeztet, hogy Kína „jelenti a legnagyobb fenyegetést Amerika számára”.

John Ratcliffe szerint a hírszerzési információk egyértelműek: Peking gazdasági, katonai és technológiai szempontból is uralni kívánja az Egyesült Államokat és a világ többi részét, és rendkívüli erőfeszítéseket tesz a cél elérése érdekében.

Az amerikai hírszerzési adatokból kiderül, hogy Kína még emberkísérleteket is végzett a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg tagjain annak reményében, hogy biológiailag fokozott képességű katonákat fejlesszen ki - írta Ratcliffe, de részletekbe nem bocsátkozott.

Ratcliffe, aki korábban republikánus képviselő volt, azt is elmondta, hogy a hírszerzési költségvetésben "erőforrásokat csoportosított át", hogy Kínára tudjanak összpontosítani. A kormány hírszerző ügynökségének számos elemzője és tisztviselője Oroszországra és a terrorizmus elleni erőfeszítésekre összpontosított, de manapság már tisztán látszik, hogy Kínára kell helyezni a fókuszt - tette hozzá.

Ratcliffe hírszerzési igazgatói karrierje körülbelül hat hét múlva ér véget, amikor Joe Biden elnöki beiktatására kerül sor. Biden Avril Hainest szánja a posztra.

A katonai célú emberkísérletek több filmrendező fantáziáját is megragadták az évek során.

Az 1992-es Tökéletes katona, melynek főszereplője Dolph Lundgren és Jean-Claude Van Damme, a genetikailag felturbózott katonákról szól. De ott van például az 1987-es Robotzsaru is, ahol egy amerikai rendőrtisztet megölnek a bűnözők, de a tudósok egy kiborgtestet építenek az arca és agya köré.

(via The Guardian)