Kit kezel a legnegatívabban a sajtó az angol királyi családból?

Hírek2020. feb. 1.Növekedés.hu

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég felmérése alapján Meghan sussexi hercegnével szemben a legkritikusabb kezdettől fogva a brit sajtó, őt követi Kamilla cornwalli hercegné. A Kanadában részben letelepülni vágyó sussexi hercegi pár egy friss felmérés szerint a kanadaiakból inkább közönyt váltanak ki.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov több ezer embert kérdezett meg arról, hogy véleményük szerint kit kezel a leginkább negatívan a sajtó a királyi családból.

Az Egyesült Királyságban élők egyetértenek azzal, hogy Meghan Markle a királyi család tagja azon tagja, akit a sajtó a legrosszabb bánásmódban részesít.

A megkérdezettek 39 százaléka állította, hogy Meghan sussexi hercegnét kezeli a média a legkevésbé kedvezően. Őt követi Kamilla cornwalli hercegné 8 százalékkal, majd Fülöp edinburgh-i herceg 5 százalékkal.

A hercegi pár a jövőben ideje egy részében Kanadában kíván élni, amit a kanadaiak legnagyobb része közönnyel szemlél, legalábbis ez derül ki a legfrissebb közvéleménykutatásokból, melyet az Angus Reid Institute végzett.

A The Wall Street Journal hasábjain megjelent eredmények szerint 73 százalék nem szeretné, hogy közpénzbe kerüljön a hercegi pár ott tartózkodása, ezen túl azonban nem érdekli őket, mi történik velük.

A megkérdezettek felét az is hidegen hagyja, hogy a hercegi pár az országba költözött.

Valójában a média túldimenzionálta a kanadai reakciókat, sem negatív, sem pozitív irányban nem mozgatja meg a lakosságot Meghan és Harry érkezése, amit "egy hatalmas királyi ásítással" vesznek tudomásul.

A pár a sajtóorgánum szerint jelenleg Vancouver, Vikctoria és Toronto között vacillál, és nézeget ingatlanokat, most úgy fest, Vancouverre eshet a választásuk. A lap megjegyzi, hogy a kanadaiak hideg közönyének hátterében az áll, hogy számukra - a Nemzetközösségi (Commonwealth) tagságuk ellenére is - a brit monarchia és maga a királynő is mára nagyon távolivá vált, főként formalitásokban jelentkezik, ezért a sussexi hercegi párra leginkább magánemberként tekintenek.

Lehet, hogy Meghanék választása pont ezért esett Kanadára, bár az első pengeváltások már megtörténetek a Meghanról készült lesifotók kapcsán.

Nem sokan kérdezték meg, hogy jól vagyok-e

– válaszolta Meghan Markle a brit ITV riporterének, mikor korábban a brit sajtóval folytatott küzdelméről és arról kérdezték, hogy a folyamatos közérdeklődés hatással van-e a fizikai és mentális egészségére.

Harry herceg tavalyi így nyilatkozott az ügyről:

Sajnos a feleségem lett a brit sajtó legújabb áldozata. A gonosz kampány az elmúlt egy évben hágott a tetőfokára, amikor várandós volt, és míg az újszülött fiunkat nevelte.

– írta közleményében.