Komoly befektető érkezik a berlini Hertha-hoz

Hírek2019. jún. 30.Növekedés.hu

A Hertha Berlin labdarúgóklub bejelentette: a Bundesliga történetének legnagyobb egyedi tőkebefektetését sikerült megvalósítania, olvasható a dw.com hírportálon. A cél, hogy a csapat a közeli jövőben folyamatosan Európa élmezőnyében szerepeljen.

A klub, amely jó ideje keresi a lehetőséget egy új stadion felépítésére, az elmúlt szezonban a Bundesliga 11. helyén végzett, az elmúlt 10 év során pedig kétszer is kiesett az első osztályból. Az elmúlt években magyar edző, Dárdai Pál irányította az együttest.

A német főváros labdarúgóklubjában a Tennor Holding, egy német vállalkozó, Lars Windhorst cége vásárol üzletrészt. A 125 millió eurós (több, mint 40 milliárd forint) 37,5 százalékos tranzakció tartalmaz egy opciós lehetőséget is, amellyel a befektető, figyelembe véve a Bundesliga 50+1 részvényes szabályát, 49,9 százalékig növelheti részesedését. 

A nagy példányszámú napilap, a Bild szerint Lars Tennor befektetése elérheti az akár 225 millió eurós (közel 73 milliárd forint) összeget. 

Lars Tennor

Egy hosszú távú, sokat ígérő elkötelezettségnek tekintjük ezt az ügyletet. Számomra személy szerint is nagy öröm, hogy hozzájárulhatok e nagy berlini klub jövőjének gazdasági megalapozásához.

fogalmazott közleményében Lars Windhorst

A Hertha ügyvezető igazgatója, Michael Preetz azt mondta a hírt közzétevő német hírportálnak, a Spiegel-nek: a klub bízik abban, hogy a tranzakciónak köszönhetően előre léphet. Arra törekszenek, hogy a Hertha közép távon folyamatos szereplője legyen az európai szintű szereplést biztosító versengésnek.