“Komplex gazdasági tér” konferencia a Bölcs Várban

Hírek2020. feb. 27.Növekedés.hu

A “Komplex gazdasági tér” konferencia 2020. február 26-án, szerdán került megrendezésre a Bölcs Várban, Budapesten. A rendezvény célja a Selye János Egyetem „Modern, komplex és innovatív kutatási tevékenység a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán” c. pályázatán belül megvalósult kutatások és a kutatási eredmények prezentálása volt.

A projektet a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatta.

A támogatásnak köszönhetően a kutatási projekt egy éves időszaka alatt a kutatások részeredményeit a Gazdaságtudományi és Informatikai kar oktatói és doktoranduszai nemzetközi tudományos konferenciákon vitathatták meg, adatbázisban jegyzett folyóiratokban jelentethették meg.

A Selye János Egyetem hagyományos, szeptemberi nemzetközi tudományos konferenciáján pedig minden témakörnek egy-egy tematikus szekciót szentelt az intézmény, az itt publikált eredményekből szintén konferenciakiadványok születtek.

A konferencián a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Kar oktatóinak és kutatóinak tolmácsolásában az öt kutatott témán belül hangzott el egy-egy prezentáció. A konferencián a V4 országok tőkepiaci eszközárazási kérdései, a magyar-szlovák határtérségekben zajló tényezőáramlások, a kelet-közép-európai munkaerőpiaci trendek, a szlovákiai euróbevezetés tapasztalatai, illetve az okosotthonok eszközeinek gazdasági-informatikai kérdései kerültek fókuszba.