Koronavírusmentes magángépeket ígér egy légitársaság a vagyonos ügyfelei számára

Hírek2020. júl. 28.Növekedés.hu

A Silver Air légitársaság „koronavírusmentes” magángépeket indít. A program lényege: minden lehetséges érintkezési pont megtisztítása és sterilizálása, hogy elkerüljék a kórokozóval való érintkezést. Ezenkívül minden utas és a személyzet tagjai is virtuális egészségügyi átvilágításon vesznek részt.

A magánrepülőgép-ágazat egy új ügyfélhullámra készül. A legtöbb iparági vezérigazgató azt reméli, hogy a jelenlegi helyzet arra ösztönzi a gazdagokat, hogy többször repüljenek magántulajdonban lévő gépeken, mint korábban.

A Silver Air légitársaság vezérigazgatója, Jason Middleton például kidolgozott egy új ajánlatot, amelynek a „COVID-19-mentes” (COVID-19 Cleared) nevet adta. Ennek lényege, hogy

minden lehetséges érintkezési pontot megtisztítanak és sterilizálnak az utazás során, hogy elkerüljék a kórokozóval való esetleges érintkezést.

A cég mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyfeleik koronavírusmentes élményben részesüljenek – számol be a cég törekvéseiről a Business Insider.


Kép: Silver Air

A folyamat magába foglalja az utasok számára a biztonságos környezet megteremtését, a repülőgép és a szárazföldi járművek teljes belső tisztítását. Ennek érdekében úgynevezett ellenőrző listákat hoztak létre, ami összesen hét oldal, és tartalmazza többek között azt is, hogy mely tisztítószereket kell használni, és milyen felszereléseket kell viselniük azoknak, akik a tisztítást végzik.

Ezenkívül, ha a földön tartózkodnak, minden pilótának, légiutas-kísérőnek, a személyzetnek, az utasoknak és még a sofőröknek is kötelező a személyi védőfelszerelés viselése.

Ez elősegíti a biztonságos repülést, és megóvja az utasokat és a személyzetet a fertőzéstől, ha netán érintkeznének egy tünetmentes személlyel, aki nem tud arról, hogy fertőzött.

Kép: Silver Air

Miután a tisztítási folyamatok befejeződtek, minden járműre és repülőgépre úgynevezett biztonsági pecsét kerül, amely csak az utasok megérkezésekor kerül le.

Ez biztosítja, hogy a teljes körű tisztítás után senki nem lépett be a repülőgépbe vagy használta a földi szállító járművet. Lezárni pedig csak akkor lehet, ha a járművet már megtisztították és sterilizálták, az ellenőrző listákat aláírták és jóváhagyta a részleg vezetője.

Kép: Silver Air

Mielőtt az utasok felszállnának a repülőgépre, egy virtuális egészségügyi szűrést végeznek el rajtuk, a személyzeten úgyszintén.

Ekkor például kikérdezik őket arról, hogy a COVID-19 tüneteit produkálják-e. Kizárólag az egészségügyi szakemberek által jóváhagyott személyek szállhatnak be a repülőgépbe.