Kortárs kínai kiállítás az Ybl Budai Kreatív Házban

Hírek2019. okt. 12.Növekedés.hu

Megnyitott az Ybl Budai Kreatív Ház legújabb kiállítása “Derengés: Akarat és forma” címmel, amely a Magyarország és Kína közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulójához kapcsolódik.

A különleges és egyedi tárlaton 11 méltán híres, kortárs kínai művész alkotásán, meglepő perspektíváján keresztül lehet bepillantani a sokszínű kínai művészet egyedi világába, az ország társadalmi átalakulásába.

A kiállító művészek akikkel munkáikon keresztül ismerkedhetnek meg a látogatók: Jia Shanguo, Lei Ziren, Zhang Chunhua, Li Hongbo, Wang Guofeng, Weng Fen, Zhou Song, Zhu Mingtao, Ren Rong, Feng Jiali és Xia Xuebing.

Valamennyi alkotóban közös, hogy meglepő módon és egyedi technikával ábrázolják Kína sajátos, benső világát. A kiállítás célja, hogy általánosan jellemezze a kortárs kínai művészetek összetett jellegét a fejlődő és átalakuló társadalmon belül.

Az Ybl Budai Kreatív Ház egy igazán pezsgő művészeti találkozóhely, ahol nemcsak a hazai és távol-keleti kultúra találkozik egymással, hanem egyedi és innovatív, kortárs és klasszikus alkotók munkáival ismerkedhetnek meg a művészetet kedvelők. Minden kiállítás ennek szellemiségében kerül megrendezésre és a szervezők hivatásuknak tekintik, hogy a kortárs művészek és az érdeklődők között aktív kommunikációt teremtsenek.

Az Ybl Budai Kreatív Ház 2018. májusban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és azóta számos hazai és távol-keleti alkotó és alkotói csoport alkotását mutatta be, hozta el Budapestre.

A Derengés: Akarat és forma című kiállítás szervezésében az Ybl Budai Kreatív Ház együttműködő partnere a pekingi Hanwei International Art Center és az Erdész Galéria.

A kiállítás kurátora Zhang Siyong, elméleti szakértőként pedig Huang Du segítette a tárlat létrejöttét.

A tárlat 2019. november 3-ig ingyenesen tekinthető meg az Ybl Budai Kreatív Házban.