Budapest Art Mentor kiállítás nyílik az Ybl Házban

Hírek2019. aug. 28.MTI

Felfedezők 2.0 címmel új kiállítás nyílik meg az Ybl Budai Kreatív Házban, ahol a két évvel ezelőtt indult mentor-program tizenkét fiatal művészének alkotásait láthatja a közönség szeptember 29-ig.

A 2017-ben indult Budapest Art Mentor program másodszor rendezi meg szemeszter végi összefoglaló kiállítását, amelynek zömét az elmúlt két év alkotásai adják, valamint minden művész bemutatja a kifejezetten a tárlatra szánt új munkáját is.

A művészek érdeklődési körét mind műfaji, mind témabeli többféleség jellemzi. Ábel Tamás az üveg, Majoros Áron pedig a szobrászat médiumán át vizsgálja a transzparencia, a fény és a színek aspektusait. 

Balázs Nikolett és Klájó Adrián környezetük anyagainak felhasználásával sajátos világukat elevenítik meg, a peremlétről és az általa kapott vizuális örökségről mesélnek. Mézes Tünde is már meglévő tárgyakkal dolgozik, a kisajátítás és reprodukálás jelensége foglalkoztatja, míg Diósi Máté digitális és analóg fotográfiái aktuális, lokális és globális jelenségekre reflektálnak. 

Fülöp Gergő sokszor monumentális képein és installációin a jelen bizonyosságainak megingatására törekszik, alkotásaiban párhuzamos valóságok feszülnek egymásnak. Gombos Andrea különféle technikákkal és anyagokkal kísérletezik, amelyekkel az individuum létét, annak szerepét értelmezi. Horváth Ágnes saját generációjának a közösségi médiáról alkotott tapasztalatait, a magánéletre és nyilvánosságra gyakorolt hatásait sűríti különféle ellentétpárokba.

Mikola Tamás munkásságában központi szerepet játszanak a maszkok mint felvett társadalmi szerepek megtestesítői, míg Németh Marcell két és három dimenzió között egyensúlyozó fémlemezein ember alkotta tájak: autópályák, elektromos vezetékek, építészeti boltozatok bukkannak fel. Pál Katja festményein pedig magát a médiumot és annak a nézővel való kapcsolatát vizsgálja.

A Felfedezők 2.0 című tárlat szeptember 29-ig tart nyitva.