Lesújtó az amerikaiak véleménye Biden gazdaságpolitikájáról

Hírek2023. nov. 14.Sz.A.

Joe Biden megpróbálja „eladni” a szavazóknak az Egyesült Államok újra iparosítását és munkahelyteremtését ösztönző „Bidenomics” tervét, azonban sok szavazó számára továbbra is az infláció és a magas kamatkörnyezer a legégetőbb probléma.

A legutóbbi jel, mely arra utal, hogy Joe Biden amerikai elnök gazdasági teljesítménye alááshatja újraválasztási kilátásait egy új közvélemény-kutatásban fogalmazódott meg, miszerint a választók mindössze 14 százaléka gondolja úgy, hogy anyagilag jobb helyzetben van, mint Biden hivatalba lépésekor.

A Financial Times és a University of Michigan Ross School of Business számára készített felmérésből kiderül, hogy a szavazók csaknem 70 százaléka gondolja úgy, hogy Biden gazdaságpolitikája ártott vagy nem volt hatással az Egyesült Államok gazdaságára, közülük 33 százalék vélte úgy, hogy az elnök politikája „nagyon ártott a gazdaságnak”. A megkérdezettek csupán 26 százaléka szerint segítette a gazdaságot az elnök gazdaságpolitikája - írja a Financial Times.

A Fehér Ház gazdasági teljesítményének negatív megítélése Biden elnöksége alatti rekordnagyságú munkahely-növekedés és csaknem hároméves gazdasági bővülés ellenére történt.

Az elnök politikai szövetségesei úgy vélik, hogy még mindig meg lehet nyerni a választókat, és a kampány felforrósodásával egyre több szakember vizsgálja meg az adminisztráció eredményeit.

Az FT-Michigan Ross havi közvélemény-kutatása azt kívánja nyomon követni, hogy a gazdasági hangulat hogyan befolyásolja a Fehér Házért folytatott versenyt.