Londoni légi háború

Hírek2017. nov 28.Növekedés.hu

Az International Airlines Group (IAG) a világ egyik legnagyobb légitársasága. Tavaly éppen 100 millió utasa volt, övé a British Airways, a legnagyobb brit társaság, de a spanyol Iberia és Vueling, illetve az ír Air Lingus is ebbe a kötelékbe tartozik, ahogy az IAG-nek van egy tisztán fapados cége is, a Level. Az IAG november végén egy fontos és elhúzódó versenyt nyert meg, leszállási jogokat szerzett a versenytársai elől a londoni Gatewick repülőtérre. A lehetőséget az nyitotta ki, hogy éppen az 50-ik születésnapjához érkezve csődbe ment a legendás Monarch Airlines, amely ötven éven keresztül az egzotikus utazások egyik jelképe volt a szigetországban, mert charterjáratokkal kötötte össze Nagy-Britanniát és Indiát, Afrikát, illetve a Kanári-szigeteket. A leszállási lehetőségekre a többi nagy brit cég is pályázott, így az EasyJet, mely forgalomban ugyan le van maradva, de utasszámban már veri a Britisht, illetve a  Thomas Cook, amely szintén egy charter-légitársaság, nagyon hasonló desztinációkkal, mint amelyeket korábban a Monarch működtetett. Az IAG hosszas jogi perpatvar után vásárolhatott (az ár titok), és vélhetően a gatewicki leszállási lehetőségeket a Level nevű cégében hasznosítja. A magyar hátterű Wizzair végül nem indult, ez a cég ugyanis a sok londoni reptér közül elsősorban Lutonra koncentrál, Budapestről is erre a reptérre repül.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.