Magyarország köztársasági elnökét fogadta a ONE Albania

Hírek2023. jún. 1.Növekedés.hu

Novák Katalin meglátogatta a magyar tulajdonban lévő, albán piacvezető távközlési vállalatot

Novák Katalint, Magyarország köztársasági elnökét látta vendégül az Albániában az egyik legnagyobb külföldi befektetőnek számító cégcsoport, a 4iG Nyrt. A budapesti tőzsdei társaságot Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója képviselte a tiranai eseményen, ahol bemutatták a ONE Albania működését, illetve a vezető albán távközlési vállalat eredményeit és elkötelezettségét az innováció és a technológiai fejlődés iránt.

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy egy olyan időszakban mutathatjuk be a ONE Albániát, amikor a két ország közötti gazdasági és kulturális együttműködések történelmi csúcspontra érkeztek. Hiszünk benne, hogy a látogatás megerősíti közös elkötelezettségünket a digitális átalakulás és a gazdasági növekedés előmozdítása iránt Albániában

mondta köszöntő beszédében Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója.

A magyar államfő és az infokommunikációs vállalat közötti megbeszélésen a vállalkozások ösztönzéséről, az 5G infrastruktúra kiépítésének felgyorsításáról, a csatlakozási lehetőségek bővítéséről és a digitális befogadás ösztönzésére irányuló stratégiai kezdeményezésekről is egyeztettek. A baráti hangulatú hivatalos látogatás rávilágított az Albánia és Magyarország közötti erős és kölcsönös együttműködésekre, valamint a magyar befektetések jelentőségére a nyugat-balkáni gazdaságban.