Magyarországon elsőként elindult a videóbankon keresztüli állampapír értékesítés

Hírek2019. jún. 20.Növekedés.hu

Android okostelefonon, számítógépen, az országban elsőként a GRÁNIT Videóbankon keresztül, díjmentesen lehet lakossági állampapírt vásárolni pár perc alatt - derül ki a bank közleményéből.

Utazás és sorban állás nélkül, kényelmesen akár a fotelből is vásárolhat a GRÁNIT Banknál június 19-e óta Magyar Állampapír Pluszt (MÁP+), a Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) új sorozatait, valamint az Egyéves Magyar Állampapírt. A bank közleménye szerint a GRÁNIT VideóBankon keresztüli vásárlásnál

az állampapír jegyzése az értékpapírszámla nyitással egybekötve, bárhonnan, akár otthonról is lebonyolítható. Az állampapír letéti őrzése díjmentes, illetve az értékpapírszámla vezetésért sem kell díjat fizetniük az ügyfeleknek a banknál 2019. június 11-e óta.

A kedvező feltételű állampapírok elsősorban a hosszú távú megtakarításokat ösztönzik, ugyanakkor az ügyfelek szeretik a megtakarításaikat diverzifikálni. Ezért a GRÁNIT Bank a rövid távú megtakarítások ösztönzése érdekében, a banknál lekötött betétek növekményét 0,5 %-os bónusz kamattal is honorálja.

Az állampapírok Videóbankon keresztüli vételéhez csak a személyes igazoló okmányaikat, illetve az adókártyát kell előkészíteniük az ügyfeleknek, és a videóbankos beszélgetés befejezéseként az elkészült szerződéseket azonnal megkapják.

Az értékpapírszámla nyitásával összekapcsolt állampapír-vásárláshoz az Android okoseszközökre már telepített VideóBank applikációt frissíteni kell, aki pedig most szeretné kipróbálni a Google Playből letöltheti az alkalmazás új verzióját.