Már igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program új konstrukciói

Hírek2020. okt. 2.Növekedés.hu

Az OTB Banknál már a Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz konstrukció is elérhető.

A koronavírus-járvány okozta bizonytalanságok a gazdaság minden szektorát érintették. Leginkább a turizmus és a vendéglátás területén szembesülnek kihívásokkal a cégek.

„Kiemelten fontos számunkra, hogy az érintett vállalkozások az esetleges likviditási nehézségeiket gyors, biztonságos és kiszámítható módon tudják áthidalni. Ezért bővítjük folyamatosan az elérhető finanszírozási lehetőségek körét. Komoly segítséget jelent a turisztikai ágazatnak a Széchenyi Turisztikai Kártya, ezért arra számítunk, hogy már az első napokban hatalmas lesz nálunk az érdeklődés a termék iránt”

nyilatkozott várakozásairól Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozási Főosztályának vezetője. A Széchenyi Turisztikai Kártya esetében a kiemelt mértékű állami támogatás révén a vállalkozások kamat- és kezelési költségmentesen juthatnak hitelhez és a kezességi díjhoz, valamint a bírálati díjhoz is teljes mértékű díjtámogatást kapnak. A konstrukció keretében maximum 250 millió forint hitel igényelhető, akár ingatlanfedezet nélkül. Az 1, 2 vagy 3 éves futamidőre igényelhető folyószámlahitel szabad felhasználású.

A járvány miatti bizonytalanságok, munkaerőhiány, valamint a tavaszi aszály és a fagykárok után az agráriumnak is nehéz év a 2020-as.

Az OTP Bank az elsők között tette elérhetővé a különböző gazdaságélénkítő programokra épülő hitelkonstrukciókat az ágazatban tevékenykedő vállalkozásoknak. Ezek közül most újabb érhető el a hitelintézetnél szeptember 28-a óta.

„Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz széles körben felhasználható, 6 éves futamidőre igényelhető hitel az ágazati beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzés, valamint hitelkiváltás finanszírozására használható fel”

ismertette a konstrukciót Szabó István, az OTP Agrár ügyvezető igazgatója. A Beruházási Hitel Plusz konstrukció az agrár vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását segítheti, így különösen a meglevő kapacitások bővítését, az új kapacitások kiépítésének finanszírozását.

A konstrukciókhoz a Magyar Nemzeti Bank biztosít refinanszírozási forrást a Növekedési Hitelprogram Hajrá keretében. A program lebonyolításában a bankok mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a KAVOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság vesznek részt.