Mától tranzakciónként maximum 25 ezer forint értékben lehet tankolni a Shell-kutakon

Hírek2022. márc. 10.Növekedés.hu

A mai naptól, 2022. március 10-től a Shell Hungary zRt. 106 töltőállomásának kisnyomású kútoszlopain tranzakciónként maximum bruttó 25 ezer forintért lehet vásárolni bármely típusú üzemanyagot. Továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett tranzakciónkénti 100 literes limit a nemzetközi tranzitútvonalak mellett fekvő 12 állomáson. A többi, nagynyomású kútoszloppal felszerelt állomáson korlátozás nélkül tölthetik fel járműveiket a vásárlók.

A régiós viszonylatban alacsonynak számító magyarországi üzemanyagárak hatásaként az utóbbi hetekben rekordszinten nőtt az üzemanyagkereslet a hazai Shell töltőállomásokon.

Az értékesítés volumene a nemzetközi tranzit teherforgalom, a szomszédos országokból tankolni átlátogató kamionosok és személyautósok, valamint a tavaszi mezőgazdasági munkákat végző gazdálkodók beszerzései miatt kiugró mértékben megemelkedett a korábbi évekhez képest.

A nagy tételben tankolók már rendszeresen vásárlói az eddig jellemzően csak a hazai lakosság által használt kutaknak is.

A Shell Hungary zRt. célja ügyfelei, köztük a lakosság zavartalan kiszolgálása.

Az ellátásbiztonság fenntartása érdekében 2022. március 10-től tranzakciónként maximum bruttó 25 ezer forintért lehet vásárolni üzemanyagot a Shell Hungary zRt. kisnyomású kútoszlopain.

Az intézkedés minden üzemanyagtípusra vonatkozik, 30 budapesti és 76 vidéki töltőállomást érint.

Célja, hogy az alapvetően személyautó forgalmat kiszolgáló kisnyomású kútoszlopoknál kiküszöbölje a hirtelen nagyarányú készletlefogyást.

A február végén tizenkét, a nemzetközi tranziútvonalak mellett található töltőállomáson bevezetett tranzakciónkénti 100 literes korlátozás változatlan formában továbbra is él. A Shell többi nagynyomású kútoszlopán korlátozás nélkül vásárolható üzemanyag.