Megnyitott a világ első sörhotele

Hírek2018. okt. 12.Növekedés.hu

Az alapítók azt ígérik, a vendég garantáltan egy sörfőzdében fogja érezni magát az Ohio állambeli Columbus városában található sörhotelben, a nap huszonnégy órájában – ebben segítenek a szobákban elhelyezett saját sörcsapok is.

A Doghouse névre keresztelt hotelben 32 szoba és 8 lakosztály található. A kisebb szobáért 162 dollárt (körülbelül 46 ezer forintot) kell fizetni naponta, a nagyobb szoba 284 dollártól (80 ezer forinttól) indul éjszakánként.  Az hagyján, hogy a reggeli mellé sör jár, de az igazi élményt a saját sörcsapok biztosítják, amelyek minden szobában megtalálhatóak. Ezen felül saját minibár is a vendégek rendelkezésére áll, természetesen tele sörrel, még a fürdőszobában is.

A programok között a sörfőzde látogatás is helyet kap, a saját múzeumban pedig minden információt megtudhatunk az italról és annak készítéséről. A wellness részlegen szintén nagy szerep jut a sörnek: a kezelésekbe is becsempészték vagy sört, vagy az alapanyagot.

A BrewDog céget még 2007-ben alapította James Watt és Martin Dickie Skóciában. A cég az elmúlt évtizedben folyamatosan fejlődött. Két éve közösségi finanszírozás keretében gyűjtöttek befektetőket, amelynek köszönhetően a tengerentúlon is nyitottak üzemet, idén márciusban pedig a világ első sörhotelét az Ohio állambeli Columbus városában.