Mikor dolgozunk a legtöbbet, és mikor vagyunk a leghatékonyabbak?

Hírek2018. okt 12.Növekedés.hu

Az alkalmazottak 32 százalékkal több munkát végeznek el októberben, amely az év leghatékonyabb hónapja, hétfőn délelőtt pedig azért a legjobb értekezletet tartani, mert ekkor tudnak a legjobban a munkára koncentrálni – ez derül ki egy friss felmérésből, amely közel kétmillió projekten mérte le a munkaerő hatékonyságát. Ha egy új vállalkozás indítását fontolgatjuk, érdemes az őszi hónapokra datálni a kezdését. Hogy miért? Tanulmányok rávilágítottak, hogy egy átlagos ember több munkát képes végezni az ősz folyamán, mint bármely más évszakban. A Redbooth feladatkezelő szoftvercég a felmérésében 1.8 millió projektet és 28 millió feladatot vizsgált egy négyéves időszakot tekintve. Amikor az évszakok jelentőségét vizsgálták, meglepő eredmények születtek. Egy átlagos munkavállaló ugyanis:

  • 20 százalékkal hatékonyabb ősszel, mint télen.
  • 11 százalékkal hatékonyabb ősszel, mint tavasszal.
  • 7 százalékkal hatékonyabb ősszel, mint nyáron.
A különbségeket a havi termelékenységi adatok is alátámasztják. A munkavállalók ugyanis átlagosan 32 százalékkal több munkát végeznek el a legtermékenyebb hónapban, októberben, mint a legkevésbé hatékony hónapban, januárban.
A felmérés arra következtet, hogy az őszi hónapokban azért kiugróan hatékonyak a dolgozók, mert közelednek az ünnepek, de ez inkább csak feltételezés. Többek között kiderült még, hogy:
  • A hétfő a leghatékonyabb munkanap.
  • A péntek a legkevésbé hatékony munkanap.
  • A legeredményesebb munkavégzés délelőtt 11 óráig tart, és ebéd után csökken.
  • Bár a legtöbb ember 16 óra után is dolgozik, utána lényegesen csökken a hatékonyság.
A Business Insider ugyanazon témában, de egy külön tanulmányon alapuló írásában hasonlóan vélekedik az őszi hónapokról, amelyeket a leghatékonyabb időszaknak jelöl meg. Az emberek ugyanis kipihenten, újult erővel térnek vissza az iskolába vagy a munkahelyre a nyári szünetet követően, és készen állnak arra, hogy hatékony munkát végezzenek. (via Inc)

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.