Megújult Zöldiránytű applikáció a fiatalok ökotudatos és pénztárcabarát döntéseit támogatja

Hírek2023. ápr. 18.Növekedés.hu

A fenntartható szemléletet és a tudatos pénzügyi magatartást ötvözi a Pénziránytű Alapítvány megújult Zöldiránytű applikációja, mely a fiatalok ökotudatos és pénztárcakímélő pénzügyi döntéseit támogatja. Az ingyenesen elérhető mobilalkalmazás a hamarosan induló Fenntarthatósági Témahét tanóráit is hatékonyan kiegészítheti, ráadásul az ingyenes applikációt letöltő diákok, tanárok és iskolák is értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A fenntartható fejlődés megteremtése nem pusztán a kormányzat, vagy a vállalatok felelőssége, természeti értékeink megőrzése, a tudatos magatartás és a közös értékrend kialakítása valamennyiünk feladata. Az ehhez szükséges szemléletformáló munka akkor igazán hatékony, ha már fiatalkorban, a családban és az iskolában is megkezdődik. A hamarosan megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahét apropóján ezt a munkát segíti a Pénziránytű Alapítvány megújult Zöldiránytű mobilapplikációja, amely a középiskolába készülő tizenévesek hétköznapjaitól egészen a fiatal felnőttkorban elérkező, hosszú távra szóló pénzügyi döntésekig térképezi fel a diákok ökotudatos és pénztárcabarát megoldási lehetőségeit. Az app hasznos tippekkel, érdekes sztorikkal, játékos kvízekkel, véleményszavazásokkal és pénzügyi döntésekkel, valamint fenntarthatósággal foglalkozó friss oldalakra való kitekintéssel támogatja a fiatalok szemléletformálását, hogy összhangot teremthessenek mindenkori jóllétük és jólétük között.

Május 5-ig igazán nyerő app a Zöldiránytű

Az alkalmazás fejezeteit lépésről lépésre feldolgozva az applikáció nemcsak a Fenntarthatósági Témahéten, hanem az év hátralévő részében is beépíthető  a tanórákba, de az ökotudatos döntések családi pénztárcára gyakorolt hatásával hasznos segítséget jelent a fenntartható, egyben takarékos megoldásokra nyitott fiatalok és családjuk számára is. 

A május 5-ig tartó Zöldiránytű nyereményjáték keretében az alkalmazást használó 7-14. évfolyamos diákok között értékes nyereményeket, többek között egy iPhone mobilkészüléket sorsol ki a Pénziránytű Alapítvány. Az applikáció használatával a legaktívabb általános- illetve középiskolák emellett 100.000 Ft támogatást, a legtöbb diákot motiváló pedagógus pedig 120.000 Ft-os ajándékutalványt nyerhet. 

A nyereményjáték részletei és az online áruházakból ingyenesen letölthető Zöldiránytű app elérhető a Pénziránytű Alapítvány honlapjáról is: https://penziranytu.hu/zoldiranytu