Mérföldkő a kriptovaluták szabályozásában: új blockchain törvény született

Hírek2023. jan. 13.Növekedés.hu

Az Országgyűlés december elején – részben az európai uniós jogharmonizációs kötelezettségnek eleget téve – fogadta el az úgynevezett blockchain-törvényt, amely fontos lépés a szektor hazai szabályozásában.

Ennek apropóján a blockchain-technológia szabályozásának aktuális kérdéseiről és piaci helyzetértékeléséről szervez online kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztálya 2023. január 17-én, kedden 16 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Vágujhelyi Ferenc, a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetéséért felelős államtitkára, a Blockchain Koalíció elnöke; Darázs Lénárd egyetemi tanár, az ELTE általános rektorhelyettese; Pintér Éva, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense, fintech-szakfelelőse, a Corvinus FinTech Center stratégiai vezetője, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának elnöke; Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója és Urbán Viktor, a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont állandó szakértője. A beszélgetést Vajda Viktor LL.M., ügyvéd, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának elnökségi tagja moderálja.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m133dbbd90a70e93909a89db311046339
Meeting number: 2367 944 1571
Password: BlockChain2023