MKT-beszélgetés: A magyar gazdaság inflációs folyamatairól

Hírek2023. jan. 30.Növekedés.hu

A magyar gazdaság inflációs folyamatai – okok és kihívások. Ezzel a címmel szervez online kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztálya 2023. március 9-én, csütörtökön 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésért és előrejelzésért felelős igazgatója, a szakosztály elnökségi tagja; Palócz Éva, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Zrt. vezérigazgatója, az MKT alelnöke; Halmai Péter Széchenyi-díjas akadémikus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának egyetemi tanára; Danyi Pál ártörténész, árazási szakértő, az Ártörténet.hu szakportál alapítója, a BME GTK egyetemi docense és Nagy János, az Erste Bank Hungary Zrt. makroelemzője. A beszélgetést Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője, az MKT elnökségi tagja moderálja. A résztvevőket Laczkó Tihamér, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának titkára köszönti.

A rendezvényhez kapcsolódóan – online formában – tartja meg tisztújítását az MKT Gazdaságpoltikai és Gazdaságelméleti Szakosztálya. A tisztújítás szavazólapját egy héttel a rendezvény előtt e-mailen küldik el a szakosztály szavazásra jogosult – tagdíjhátralékkal nem rendelkező – tagjainak.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:

A beszélgetés élőben követhető lesz az MKT YouTube-csatornáján.