MKT-kerekasztal-beszélgetés: Elképzelhető-e egyidejűleg a gazdasági növekedés és a környezet állapotának javulása?

Hírek2022. nov. 3.Növekedés.hu

Évtizedek óta vita tárgya tudományos körökben, hogy elképzelhető-e hosszú távon, egyidejűleg a gazdasági növekedés és a környezet állapotának javulása. A témával kapcsolatos, különböző álláspontok bemutatására és a kilátások megvitatására szervez […growth] címmel kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Környezetgazdasági Szakosztálya és a Budapesti Corvinus Egyetem 2022. november 30-án, szerdán 17 óra 30 perctől a BCE Corvinus Faculty Clubban (1093 Budapest, Fővám tér 8.).

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Bartus Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adjunktusa, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára; Csutora Mária, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, az MKT Környezetgazdaságtani Szakosztályának elnöke; Gébert Judit, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa; Kapás Judit, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense; Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, az MKT Környezetgazdaságtani Szakosztályának tiszteletbeli elnöke és Kolozsi Pál Péter, a Magyar Nemzeti Bank Jegybanki Eszköztár, Devizatartalék és Kockázatkezelési Igazgatóságának igazgatója.

A beszélgetés moderátora: Dombi Mihály, a Debreceni Egyetem docense, az MKT Környezetgazdaságtani Szakosztályának elnökségi tagja.

A rendezvényen a részvétel a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az ezen a linken elérhető űrlapon.