Moszkva: Óva intjük a Nyugatot a helyzet kihasználásától!

Hírek2023. jún. 24.MTI

Közleményben intette óva az orosz külügyminisztérium a nyugati országokat attól, hogy az oroszországi helyzetet saját céljaikra használják ki.

Óvjuk a nyugati országokat minden olyan utalástól, hogy a belső orosz helyzet esetleg felhasználható oroszellenes céljaik elérésére -

állt a dokumentumban.

Az orosz diplomáciai tárca szerint az orosz társadalom élesen elutasítja a fegyveres felkelés kísérletét, amely szerinte az oroszországi helyzet destabilizálására, az egység megbontására és a nemzetközi biztonság szavatolására irányuló erőfeszítések ellen irányul.
 

A lázadás így Oroszország külső ellenségeinek kezére játszik

- szól a szöveg.

A minisztériumi közlemény értelmében a kísérlet nem talál támogatásra sem Oroszországban, sem a józan külföldi politikai erők körében, a helyzetre a közeljövőben megtalálják a méltó megoldást, az ukrajnai "különleges hadműveletnek" pedig minden célja teljesülni fog.
   

Oroszország folytatja szuverén útját a biztonság szavatolása, tekintélyének megerősítése a nemzetközi színtéren és a többpólusú világrend megteremtése felé. Moszkva nagyra értékeli, hogy szövetségesei és külföldi partnerei megértik ezt az elvi álláspontot

- hangzott a közlemény.