Nálunk a legolcsóbb a földgáz, de a kereseteket nézve az uniós lista közepén vagyunk

Hírek2019. júl. 15.MTI, Növekedés.hu

Magyarországon a legolcsóbb a földgáz lakossági átlagára az EU-ban, míg az villamosenergia ára Bulgáriában és Szerbiában alacsonyabb. Ha viszont a jövedelmi helyzettel hasonlítjuk össze, Budapest már az európai lista közepén helyezkedik el, Róma és Tallinn között - derül ki az Energiahivatal legfrissebb árösszehasonlításából.

Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei Magyarországon: egy kétkeresős háztartás villamos energia- és földgázköltsége az átlagos jövedelmükhöz képest a korábbi időszak 4 százalékos értékéről ugyanis 3,4 százalékra mérséklődött 2019 júniusában a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata szerint.

Forrás: MEKH

A hivatal hétfői közleményében kiemelték, hogy a lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagára - 3,22 eurócent/kilowattóra - a vizsgált európai uniós fővárosok közül Budapesten volt a legolcsóbb.


Forrás: MEKH

A villamos energia lakossági átlagára a magyar fővárosban 2019 júniusában 11,72 eurócent volt kilowattóránként. Ennél csak Szófiában és Belgrádban kellett kevesebbet fizetni az áramért.

Forrás: MEKH