Erste Social Banking a Bánkitó fesztiválon

Hírek2019. júl. 15.F. T.

A Bánkitó-fesztiválon az Erste Bank sajtótájékoztatón mutatta be Social Banking programját, egyúttal bemutatkoztak a programban részt vevő szervezetek is.

Az Erste Social Banking részlegének munkatársai, Szalay Orsolya és Vécsey Gábor elmondták, hogy a program olyan civilszervezeteknek igyekszik segítséget nyújtani, amelyek, ahogy Vécsey Gábor fogalmazott, „világmegváltással" foglalkoznak, ezek lehetnek például családvédelem, környezetvédelem, a szegregáció megszüntetése vagy a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok támogatása.

Ezeknek a szervezeteknek lehetővé tették, hogy a fesztiválon bemutatkoznak, még pedig úgy, hogy helyszínt és infrastrukúrát biztosítottak nekik, a fesztiválon ugyanakkor a bank nem végzett más tevékenységet, mint például értékesítés. A támogatás így nem a hagyományos értelemben vett szponzorálás volt, hanem az, hogy a szervezeteknek lehetőséget adjanak arra, hogy értéket és élményt nyújtsanak a résztvevőknek. Az Erste üzenete az volt, hogy jelenlétéves sokkal többet tudott tenni az adott szervezetekért, mintha egyszerűen csak pénzt adna egy fesztiválnak.

A fesztiválon bemutatkozott többek között a Meseszó Egyesület, melynek célja, hogy hogy a szövegfolklór és a hagyományos mesemondás ügyét felkarolja, értékeit megismertesse a világgal, kapcsolatot teremtsen mesemondó, folklorista, pedagógus, és minden meseszerető ember között. Az Erste social banking programjában részt vevő két másik kezdeményezésről korábban itt és itt írtunk.