November 28-tól senkinél sem kapcsolják ki a gázt és az áramot

Hírek2021. nov. 23.MTI

November 28. és 2022. január 8. között önkéntesen kikapcsolási moratóriumot hirdet lakossági ügyfeleinek az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. Ez azt jelenti, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki az áramot és a földgázt az ünnepi időszakban.

Az MVM Next önkéntes kikapcsolási moratóriuma nemcsak a védett ügyfeleket érinti, hanem azokat a lakosokat is, akiknek 60 napon túli számlatartozása van. Ugyanakkor jelezték, hogy a moratórium nem vonatkozik azokra az ügyfelekre, akiket már korábban kikapcsoltak a szolgáltatásból. A kikapcsolási moratórium az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel egyetemes szolgáltatási szerződésben álló, lakossági ügyfeleire vonatkozik, az üzleti, illetve más energiakereskedővel szerződésben álló ügyfelekre nem.

Az MVM Next a biztonságos ügyintézés érdekében azt javasolja ügyfeleinek, hogy válasszák az online ügyfélszolgálatot, a mobilapplikációt, a telefonos vagy írásos ügyfélszolgálatot, ezáltal is csökkentve a személyes érintkezések okozta kockázatot.

Személyesen ügyintézésre kizárólag előzetes időpontfoglalást követően van lehetőség, továbbá az ügyfélszolgálati irodákon kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.