Orbán Viktor üzent a vállalkozásoknak

Hírek2021. márc. 7.MTI

"Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén!" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Facebook-oldalán a hétfőtől hatályba lépő korlátozások érintettjeinek üzenve.

A kormányfő a Vakcinainfó Extra - 3. rész című videobejegyzésben úgy fogalmazott, a következő két hét valóban nehéz lesz, hiszen az eddig nyitva tartó üzletek közül többet be kell zárni és a szolgáltatások is szünetelni fognak. "Akiket ez érint, nehéz helyzetbe kerülnek. Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén!" - jelentette ki.

Aláhúzta, hogy 50 százalékos bértámogatást adnak a most leállított szolgáltatásokban dolgozóknak, például fodrászoknak, kozmetikusoknak, bolti eladóknak. A kormány emellett egész márciusra eltörölte a munkáltatói járulékot a szóban forgó szektorokban, az állami vagy önkormányzati ingatlanok márciusi bérleti díját pedig nem kell megfizetniük a szigorítással érintett vállalkozásoknak.

A miniszterelnök megismételte, hogy az általányadózóknak, vagyis a katásoknak és kivásoknak "természetesen március hónapra elengedjük az adójukat".