Pár év alatt teljes autóflottáját lecseréli az SAP

Hírek2021. nov. 9.Növekedés.hu

Emissziómentes lesz 2025-től a céges autóként megrendelt összes új jármű az informatikai szektorban érdekelt SAP-nál

A világszinten 27 ezer épjárműből álló flotta cseréjével a vállalat globálisan mintegy 500 ezer tonna CO2-kibocsátás megelőzésével számol 2025 és 2030 között. Az SAP döntése a magyarországi leányvállalatnál csaknem 650 autót érint.

Az SAP saját közvetlen kibocsátásának nagy részét az autópark teszi ki, így környezetvédelmi céljainak elérése érdekében a vállalat középtávon megszünteti autóflottájának teljes károsanyag-kibocsátását – derül ki a vállalat közleményéből.

Az SAP 2025-től kezdi meg globális autóparkjának cseréjét, ami a járművek élettartamának megfelelően 2030-ra 100%-ban kibocsátásmentes lehet.

Az elektromos járművek 2010 óta részei az SAP autóparkjának, és ma már a teljes flotta közel 20%-át teszik ki. Az SAP aktívan ösztönzi a munkavállalókat az átállásra, Magyarországon például az aktuális piaci árak alapján meghatározott gépkocsivásárlás értékhatárait úgy alakították ki, hogy kategórián belül lehetővé tegyék az azonos komfortfokozatú autó kiválasztását bármelyik meghajtási módnál. Így elérhetővé válnak a belsőégésű motoroknál drágább hibrid, plug-in hibrid, és tisztán elektromos üzemű autók is az adott kategórián belül.