Planet 2021 Budapest: a kiállítás elérte legfontosabb célját, mert cselekvésre ösztönöz

Hírek2021. dec. 5.MTI

A fenntarthatósági expó elérte legfontosabb célkitűzését, hisz cselekvésre ösztönöz, a visszajelzések szerint ugyanis a látogatók nagy része a kiállítás hatására másként fogja szervezni mindennapjait - jelentette ki Joó István, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó lebonyolításáért felelős kormánybiztos.

Hozzátette: a megkérdezett látogatók, köztük sok iskolás arról számolt be, az expón látottak után ők is tenni akarnak a környezet védelméért.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) helyettes államtitkára jelezte, vasárnap 17 óráig látogatható még a rendezvény, amelynek ez a zárónapja.

Közölte, továbbra is várja az érdeklődőket a nagyközönségnek szóló pavilon, ahol a legújabb digitális technológiákkal és különböző installációkkal mutatják be például, hogy milyen lesz a jövő otthona, milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket érdemes fogyasztani, illetve információkat tudhatnak meg különböző vízgazdálkodási kérdésekről is.

Mint arról korábban beszámoltunk, Joó István pénteki felszólalásában hangsúlyozta, hogy

a startupok belföldi közössége erős, és számíthatnak a kormány segítségére, beleértve a KKM támogatásait. A magyar vállalkozók környezetipari újításaik ötletesek, nemzetközi szinten is versenyképesek

- tette hozzá.

A V4-ek környezetvédelmi eredményeinek bemutatását a Planet 2021 Budapest szintén feladatának tekinti.

A másik 3 állammal együtt Magyarország ezen a téren is sikeres, hiszen növekvő gazdasági teljesítmény mellett mérsékelte a károsanyag-kibocsátását, az élelmiszer-pazarlása kisebb, a Natura 2000-es területek aránya pedig nagyobb, mint Nyugat-Európában

Joó István, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó lebonyolításáért felelős kormánybiztos, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára sajtótájékoztatót tart a Planet Budapest 2021 Expón a budapesti Hungexpo C-pavilonjában 2021. december 3-án. Joó István elmondta, hogy a hétvége előtt a fiatal vállalkozásoké a Planet 2021 Budapest színpada, 20-25 startup mutatkozik be a Hungexpón.
(MTI/Koszticsák Szilárd)

- mondta Joó István. Fontosnak nevezte, hogy elkezdődődött a Klíma- és természetvédelmi akcióterv végrehajtása, ezen belül is kiemelve a Zöld busz programot, a fásítási programot, az egyszer használatos műanyagok betiltását.

A kormánybiztos közölte, hogy a Planet 2021 Budapest szakkiállítása és a közönségprogramok egész héten látogathatók. Minden korosztály talál magának érdekes látnivalókat, hasznos elfoglaltságot, a mindennapokban alkalmazható fenntarthatósági újítások éppúgy megismerhetők, mint a Földet fenyegető környezeti kihívások.

- Különösen fontos cselekvésre ösztönözni a fiatalokat, ezért a környezetvédelmi ismeretterjesztést játékos megoldások, digitális eszközök, virtuális alkalmazások is segítik a Hungexpón - közölte Joó István.