Putyin: külső irányítás alá kell venni a bezárt külföldi cégeket

Hírek2022. márc. 10.MTI

A bezárt külföldi cégek "külső irányítás" alá vételét sürgette Vlagyimir Putyin orosz elnök a kormánnyal csütörtökön tartott videókonferenciáján.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország nem kíván bezárkózni, kész minden partnerével együttműködni, és hogy az országban maradó külföldi befektetők jogait a kormánynak meg kell védenie.

A külföldi tulajdonban lévő vállalatok bezárásával kapcsolatban határozott fellépést sürgetett. Azt mondta, hogy ezeknél a cégeknél "külső irányítást" kell bevezetni, és olyan embereknek kell átadni őket, "akik dolgozni akarnak".

Ehhez elegendő jogi, piaci alapú eszköz áll rendelkezésre

- mondta az orosz elnök.

Putyin: Oroszország teljesíti energiaszállítási kötelezettségeit

Oroszország teljesíti minden kötelezettségét, hogy energiahordozókkal lássa el Európát és a világ más régióit

- jelentette ki Vlagyimir Putyin.

Elmondta, hogy az ukrán gázszállító rendszer is teljesen fel van töltve az Európába irányuló orosz gázszállítási szerződések értelmében.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Oroszországgal szemben barátságtalan politikát folytató országok a Moszkva ellen bevezetett szankcióikra hivatkozva polgáraikat a "nadrágszíj behúzására és melegebb ruha viselésére" szólítják fel, pedig az orosz fél maradéktalanul eleget tesz energiaszállítási kötelezettségének.