Remek magyar színészek állnak ki a hazai borok mellett

Hírek2023. dec. 21.Növekedés.hu

Az ünnepi hajrában egyre nagyobb fejtörést okozhat a megfelelő ajándékok kiválasztása, ám a Magyar Bormarketing Ügynökség Nyiss az ünnepekre! kampányának borválasztó kvíze és a kampány arcai – Ónodi Eszter, Trokán Nóra, Scherer Péter és Miller Dávid – segítségével még megtalálhatjuk a tökéletes ajándékot.

A bor az egyik legnépszerűbb ünnepi meglepetés: egy jól megválasztott nedű feldobhatja az ünnepnapokat. Ugyanakkor könnyen személytelenné is válhat, ha nem az ajándékozott ízléséhez passzoló italt választunk.

Egy sokszínű, izgalmas és barátságos kékfrankos, vagy inkább egy elegánsan karakteres bikavér? Netán egy könnyedebb, gyümölcsös olaszrizling lesz az igazi?

Ha már kóstolunk együtt, egyszerű dolgunk van, de mi a helyzet, ha nem ismerjük igazán az ajándékozott ízlését a borok terén? Az MBÜ karácsonyi borválasztó kvíze 11 személyes kérdésének megválaszolásával könnyen megtalálhatjuk a legmegfelelőbb fajtát, amit aztán a borszaküzletekben még bőven van időnk beszerezni karácsonyig.

Természetesen a kampány arcainak is megvannak a kedvenceik. Ónodi Eszter szerint ugyan a pezsgőnél nincs ünnepibb ital, mégis inkább a borra esküszik: „Azt hiszem, a pezsgő a létező legelegánsabb ital, de ravasz, mert itatja magát.

A bor személyes kedvencem, főleg, ha száraz. Bort egyébként ajándékozni is szeretek, ilyenkor az időszaktól függ, hogy mit választok. Nyáron általában fehérbort vagy rozét, télen inkább vöröset. Karácsony, szilveszter környékén általában pezsgőt emelek le a polcról”.

A színésznővel Scherer Péter is egyetért, de őt a gyerekkori emlékei a fehérborhoz kötik. „Nem vagyok egy nagy alkoholfogyasztó, de egyre inkább kedvelem a magyar borokat. Ez leginkább a remek magyar pincészeteknek köszönhető, de a gyerekkorom is megtanított értékelni az ízletes italokat. A móri nagyapám amatőr borász volt, így a bor szent ital náluk: vagy egy ezerjó, vagy egy lányka, de egy palack bor mindig került az asztalra” – emlékezett vissza a művész.

Trokán Nóra is a magyar borokra szavaz, legyen szó ajándékozásról vagy egy pohár ünnepi italról: „Kevés alkoholt fogyasztok, de ha úgy alakul, akkor az 90%-ban bor. Szeretem pohárban is és ételek elkészítéséhez is. Ajándékozni is inkább bort szeretek, jobban kiismerem magam, mint a pezsgőkkel.”

Bár Miller Dávid kisfilmjében a szilveszteri bulik izgalmas momentumát idézi fel, a bornak és a pezsgőnek is meghatározott szerepe van az életében. „Nem tudnám elképzelni, hogy egy fárasztó munkanap végén, hazaérve pezsgőt pukkantanék, az számomra inkább kötődik az ünnepléshez, viszont jólesik nyáron a kertben egy kis vörösbor, a nap lezárásaként. Vagy ebéd, vacsora mellé egy jó proseccó”.

Dávid, egyébként meglepetésnek is szívesen ad egy jó üveg szőlőnedűt. – „Legtöbbször olyan italokat ajándékozok, amelyeket én magam is szívesen innék: pezsgőből és borból szárazat, azzal nehéz melléfogni. Kapni is ezeket szeretem”.

A karácsonyi hajrában természetesen magunkat is meglephetjük egy-egy üveg borral, ami az ünnep félresikerült pillanatait is kicsit jobb színben tűnteti fel. Legyen szó egy váratlan vendégről, vagy a megrepedt bejgliről, egy közösen elfogyasztott palack bor mellett van időnk kicsit megpihenni. Koccints a tökéletlenségre, az esetleges malőrökre és váratlan fordulatokra egy pohár magyar borral!

Karácsonyi receptekért és további izgalmas, exkluzív tartalmakért érdemes meglátogatni a kampány hivatalos honlapját, a nyissazunnepekre.hu-t!